Woldbergtrail zit al over de 250 deelnemers: 'Vijftien kilometer mega populaire afstand'

„We zitten nu al over de 250 inschrijvingen en hebben nog een maand te gaan”, zegt Gerdie Oegema. „Niet verkeerd”, reageert Jan Stolker. De Woldbergtrail is een fraai atletiekpareltje dat voor zaterdag 22 april op de sportieve rol staat. „De achtste editie”, merkt Gerdie op. Ook Rommy Huizenga, Corrie Kort, Inez Linthorst en Peter van Geldere maken deel uit van de organiserende ‘Wegwerkers’ van Start’78.

Organisatoren Gerdie Oegema, Jan Stolker, Inez Linthorst, Corrie Kort en Peter van Geldere van de Wegwerkers van Start?78.

Organisatoren Gerdie Oegema, Jan Stolker, Inez Linthorst, Corrie Kort en Peter van Geldere van de Wegwerkers van Start?78. Foto: Sieb van der Laan

Er is sprake van een pittig selectief parcours. De routes gaan grotendeels over onverharde smalle paden in en rond de bossen van de Woldberg en Heerlijkheid de Eese. En daarbij moeten veel hoogtemeters worden overwonnen over heuvelachtig terrein. „Vorig jaar deden er 275 trail liefhebbers mee. We zaten toen nog in de nasleep van corona. Er hebben weleens meer dan 400 trailrunners meegedaan. Daar gaan we nu ook voor. Even afwachten waar we op uitkomen, maar het lijkt wel goed”, zo klinkt het tevreden.