Z en PC Steenwijk’34 is na vijf jaar terug in nationale zwemcompetitie en scoort meteen het beste van alle C-divisie clubs in heel Nederland

Opperste concentratie bij de start van een zwemonderdeel vorig jaar. Foto: Steenwijk'34

Zwem en Poloclub Steenwijk’34 is terug in de nationale zwemcompetitie van de KNZB. „En dat is vijf jaar nadat we gestopt waren vanwege een tekort aan jeugdzwemmers”, zo laat de club weten. Eén en ander betekent wel dat de club onderaan de ladder moet beginnen. „In de regionale C-klasse. Onze doelstelling is dan ook duidelijk: promoveren.”

Op 19 november is er een wedstrijd in Genemuiden. Maar de eerste krachtmeting is al geweest en de resultaten mogen er meer dan zijn. Een 29-koppige delegatie kwam uit in het Borgerlerbad in Deventer. Zowel de meisjes als jongensestafettes werden ruim gewonnen. Daarna waren de individuele afstanden, waar menig persoonlijk record gebroken werd. De succesvolle ontmoeting werd afgesloten met de dames en herenestafettes.

Ook bij deze estafettes werd als eerste aangetikt. Alle prestaties opgeteld kwam Steenwijk’34 uit op een totaal van 1679,35 seconden en staat daarmee fier aan de leiding van de C-Klasse Regio Oost. Daarnaast is dit puntentotaal het beste van alle C-divisie clubs in heel Nederland.

Nieuws

menu