Zeven teams LTC Steenwijk zijn kampioen

Steenwijk 1 GD35+, 3 klasse, van links naar rechts: Yvonne Benning, Marc Nuijten, Bram Pietersma, Agnes Haveman en Taco Homan. Foto: Aangeleverde foto

Naast trainingen, vrij tennissen en toernooien willen steeds meer leden van LTC Steenwijk ook wedstrijden spelen. De voorjaarscompetitie speelde LTC met 20 senioren/junioren teams en 1 zomeravondcompetitie team. Er deden 5 jeugdteams mee. Er zijn 7 teams kampioen geworden tijdens de voorjaarscompetitie.

Steenwijk 1 GD17+, 2e klasse op de vrijdagavond speelde de laatste thuiswedstrijd tegen Giethoorn. Steenwijk kon het kampioenschap veilig stellen door minimaal 1 punt te pakken en dat was gelukt! Uiteindelijk bleef het team twee punten voor op de nummer twee, Diever.

Ook Steenwijk 1 GD35+, 3 klasse speelde de laatste competitiewedstrijd op vrijdagavond thuis, tegen Ittersum Zwolle. Drie overwinningen waren nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. En ook dat is gelukt. Met 1 punt meer dan Nieuwleusen werd het team kampioen.

Op de donderdag is het Herendubbelteam, 50+ kampioen geworden in Overijssel. Met 20 punten had het team maar liefst 5 punten meer dan de nummer 2, Slagharen.

De dames van LTC Steenwijk speelden voor het eerst een dubbelcompetitie op de vrijdagavond. En dat was meteen succesvol. In de eerste klasse zijn alle partijen gewonnen. De dames zijn dus overtuigend kampioen geworden. Volgend jaar komen ze dan uit in de hoofdklasse.

Op de vrijdag speelden Michel Stok en Johan Homan in de ‘open klasse’ jeugd t/m 17 jaar. Zij werden overtuigend kampioen. Slechts 1 partij werd verloren.

Het jongensteam Groen 2 heeft het heel erg spannend gemaakt. Het team bleef slechts 1 punt voor op de nummer 2, Zuidwolde. Het was een spannende laatste speeldag. In het najaar gaan de jongens naar Groen 1.

Maud Ruitenberg, Mirthe Ruitenberg, Vera Loman, Isabelle van de Koppel en Esmee Zomerdijk speelden in de ‘Oranje’ competitie en waren eerste in hun poule. Zij wonnen 88 van de 112 wedstrijden en behaalden niveau ‘Goud’. Zij ontvangen nog een mooie medaille.

Najaarscompetitie steeds populairder

Ook de najaarscompetitie wordt steeds populairder bij de leden. Voor deze competitie zijn inmiddels 14 senioren/junioren teams opgegeven en 6 jeugdteams. De najaarscompetitie start vanaf 11 september.

Nu de competitie (bijna) afgelopen is kan men volop meespelen met de toernooien die verschillende verenigingen aanbieden.

Nieuws

menu