Zonovergoten Kolonie Cup krijgt haar droomfinale

Standaard Nortepe. Foto: Gerrie van der Hogen

Een zonovergoten Willemsoord leverde zaterdag een hete strijd op tijdens de eerste jubileumeditie van de Kolonie Cup. Daarbij werden de prijzen over de drie poules uit eindelijk gewonnen door het recreanten team van FC Mark Gillis. De hoofdprijs bij de dames ging net als week eerder bij het Folkert Munstermantoernooi naar Team Pils en bij de heren bleek Standaard Nortepe de sterkste te zijn.

Er leek even paniek te zijn achter de schermen van de Kolonie Cup, want de koelgenerator bleek het niet aan te kunnen. De tropische temperaturen op Sportpark de Boschkamp was te veel van het goede voor één koelwagen en daarmee leek het erop dat de voorraad ijs en andere dorstlessers het eind van de middag niet zou gaan te halen. Maar rustig stond Alberto Schipper het geheel te bekijken. „Gaat allemaal goed komen”, liet de organisator van het jaarlijkse voetbalspektakel weten.

Op de diverse velden hadden de spelers en speelster geen idee wat zich bij de feesttent afspeelde. Ondanks de hitte werd er fanatiek gestreden voor de punten. Meine Spitse kreunde en steunde. Een van de onmisbare schakels als scheidsrechter had het moeilijk. „Het is een super georganiseerd toernooi en ik mag hier graag komen. Maar deze hitte is wel te veel van het goede.” Veel vrijwilligers lopen met emmers water om de deelnemers aan hun broodnodige verkoeling te helpen.

De diverse teams krioelen door elkaar en Willemsoord blijkt ineens de ontmoetingsplaats voor de regionale voetbalwereld. 42 teams verdeeld over drie categorieën. „Heel doelbewust gekozen, want de insteek bij elk team is anders”, geeft Alberto Schipper aan. Dat het 7x7 toernooi aan zijn maximale bezetting zit is een compliment voor de organisatie. Maar het fundament staat al jaren en blijkt succesvol.

Droomfinale

Uiteindelijk komen tijdens de diverse finales weer dezelfde namen boven drijven. Met titelverdediger FC Potvis tegen Standaard Nortepe heeft de organisatie volgens eigen zeggen de droomfinale. De oude garde moet het echter afgelegen tegen Standaard Nortepe, een team met een hoog Olde Veste 1 gehalte. Bij de dames gaat de prijs net als een week eerder in Steenwijkerwold naar Team Pils uit de Basse City. Dus massa is kassa, want bij de recreanten wint FC Mark Gillis.

Tijdens de prijsuitreiking worden Thomas Doorn (de Blesse 35+), Jeffrey Dijkstra (Standaard Nortepe), Simone van Sleeuwen (team Pils) en Jente van der Meulen (FC Wolvega) uitgeroepen als beste speler of speler van hun poule. De eindconclusie is dat het 7x7 voetbal de toekomst heeft en dat het idee van vv Willemsoord om een regulaire competitie op te starten de grote redding kan zijn voor de kleinere clubs. Dan is het voor de voetballers tijd om te kijken of de koelwagen de hoge tempratuur kan bolwerken. Iets wat een geweldig feest opleverde waarbij Willemsoord op 23.00 uur nog even via een afsluitend vuurwerk te zien en te horen krijgt dat de Kolonie Cup 2022 succesvol is verlopen en uitkijkt naar de volgende editie.

Nieuws

menu