Zwemmers van Steenwijk’34 nog steeds koploper in C-competitie

De zwemploeg van Steenwijk'34 die in Genemuiden uitstekend voor de dag kwam.

De zwemploeg van Steenwijk'34 die in Genemuiden uitstekend voor de dag kwam. Foto: Steenwijk'34

Ook de tweede wedstrijd in de C-competitie leverde de zwemploeg van Steenwijk’34 goede resultaten op. Er werd gezwommen in zwembad Bestevaer in Genemuiden. Daar werd de strijd aan gegaan met DEK, De IJssel, Hera’11 en ZVZ Zwartsluis.

Onder leiding van coaches Manuela Dekkinga en Getrude Corporaal werden er veel snelle tijden op de klokken gebracht, zodat Steenwijk’34 aan kop blijft in de C-klasse. De zogenaamde ‘ronde winst’ kon niet veilig worden gesteld. Door een diskwalificatie en een foutje in de organisatie kreeg de ploeg drie vervangende tijden. En dat heeft veel punten gekost.

Desalniettemin werd de schade beperkt gehouden met een totaal van 1858.54 seconden. In de nationale zwemcompetitie tellen uiteraard met name de collectieve groepsprestaties, maar dat gaat niet zonder goede individuele prestaties. Onder aanmoedigingen van teamgenoten, begeleiding en fans werden er maar liefst 28 persoonlijke records gebroken.

Clubrecord

Eén daarvan betekende zelfs een nieuw clubrecord. Karlijn Dijkshoorn verbeterde haar persoonlijk beste tijd op de 50 meter vlinderslag met 0.81 naar 32.67. Daarmee verbrak ze bij de meisjes 14 jaar ook het clubrecord van Judith Ringnalda dat op 32.75 stond. Dat werd gezwommen op 11 december 2010. Verder zwommen vele zwemmers onder of rond limieten van het N(J)K of de provinciale winterkampioenschappen.

De komende weken kan voortgeborduurd worden op de geleverde prestaties met het oog op deze belangrijke toernooien. Het volgende deel van de competitie volgt na de jaarwisseling op zaterdag 28 januari in de eigen Waterwyck, waar Steenwijk’34 gaat proberen haar voorsprong verder te verstevigen.