Zwemmers van Z en PC Steenwijk’34 beleven 'zomerse afsluiting' in eigen Waterwyck

Nog even genieten van een echte wedstrijd. De zwemmers van Z en PC Steenwijk’34 besloten het seizoen met een tweedaagse zwemwedstrijd in de Waterwijck. Op de tweede dag kwamen ook de zwemmers van de Reest uit Meppel in actie. De tweedaagse werd besloten met diverse finales over vijftig meter. Er werd gesproken van een waardige ‘zomerafsluiter’.

De estafette gemengd, vier keer vijftig meter wissel.

De estafette gemengd, vier keer vijftig meter wissel. Foto: Sieb van der Laan

Beide dagen begonnen met een mixed estafette. De 4x50 meter wisselslag werd gewonnen door het team bestaande uit Diederik de Boer, Maud van Gelder, Senna van den Hoed en Kaylen Schonewille. Bij de 4x50 meter vrijeslag tikte het team van Anouk Poelstra, Jaydey Schonewille, Karlijn Dijkshoorn en Martijn Lageweg als eerste aan.

Naast de estafettes werden er ook verschillende individuele afstanden gezwommen. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van waterpoloër Justin Smit, die na zes jaar voor het eerst weer een wedstrijd zwom. Hij scherpte zijn tijd op de 100 meter wisselslag met 25 seconden aan.

Spetterende finales

Aan het einde van beide dagen werden er spetterende finales gezwommen. Voor de winnaar lag een reep chocola klaar. Het podium op 50 meter rugslag dames bestond respectievelijk uit Jacyntha Plat, Anouk Poelstra, Jessica Dekkinga. Jacyntha Plat ging er ook met de winst vandoor op de 50 meter schoolslag, waar Leonore Heerschop tweede werd. Bij de heren ging de winst op de 50 meter vrijeslag naar Senna van den Hoed. Daarachter tikten Rick Driezen, Diederik de Boer, Meindert Dekkinga achtereenvolgens aan. Rick Driezen won daarentegen wel de 50 meter vlinderslag voor Meindert Dekkinga, Jaydey Schonewille en Justin Smit.

Op dag twee vonden wederom vier finales plaats. De 50 meter vlinderslag werd bij de dames gewonnen door Sabine Lageweg, die sneller was dan Evelien Husselman (De Reest), Janine ter Schure en Inge Halman. Op de 50 meter schoolslag heren zwom Kylian Kooijman naar de winst voor Diederik de Boer, Martijn Lageweg en Koen de Vries (De Reest). Michelle van den Hoofdakker tikte als eerste aan bij de dames 50 meter vrijeslag. Anouk Poelstra, Getrude Corporaal en Sabine Lageweg complementeerden de finale. ‘De zomerafsluiter’ eindigde met de 50 meter rugslag heren. Hier won Rick Driezen voor Meindert Dekkinga, Diederik de Boer en Martijn Lageweg.

Speedo Fast Water Meet

Michelle van den Hoofdakker en Senna van den Hoed deden ook mee aan de Speedo Fast Water Meet in het Sloterparkbad in Amsterdam. Deze wedstrijd werd door de Nederlandse top gebruikt als laatste voorbereiding op de Olympische Spelen. Thom de Boer (50 en 100 meter vrijeslag) en Arno Kamminga (100 meter schoolslag) lieten zien in topvorm te zijn door de nationale records aan te scherpen. Door deze grote tegenstand wisten de zwemmers van Steenwijk’34 de finales niet te bereiken.