‘Gematigd optimisme’ bij het bestuur: ‘De insteek is op dit moment een volledig Kopje Cultuur’

De maatregelen om het groeiend aantal corona besmettingen te stoppen zorgen ervoor dat verschillende evenementen tot half augustus zijn afgeblazen. Hoe zit het met Kopje Cultuur dat in september op de rol staat? Vorig jaar kon de 20ste editie niet gevierd worden. Voorzitter Luc Greven is ‘gematigd optimistisch’ over het doorgaan van dit culturele evenement in Steenwijk op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september.

Een voorstelling in het park in 2018: zo dicht als de bezoekers daar naast elkaar staan is dit jaar uitgesloten.

Een voorstelling in het park in 2018: zo dicht als de bezoekers daar naast elkaar staan is dit jaar uitgesloten. Foto: archief Martijn Bijzitter

„Het sein staat vooralsnog op groen, de insteek is op dit moment een volledig Kopje Cultuur”, zegt Greven. „We leven van maand tot maand: normaal gesproken hebben we de vergunning al in januari binnen. Dit jaar is dat natuurlijk anders; het ene moment zijn alle voortekenen gunstig, drie weken later ziet de situatie er weer heel anders uit. Maar we blijven focussen op een positief scenario. De voorbereidingen gaan gewoon door. En als het echt nodig is kunnen we altijd nog afschalen. Maar dat is niet ons uitgangspunt.”

Niet op een kluitje

Lees ook

Nieuws

menu