‘Grijs Gedraaid’ zorgt voor goed gevoel in decembermaand: unieke voorstelling voor jong mét oud

Special Guest Marcel Veenendaal, zanger van Di-Rect, is fenomenaal met het orkest Kamerata Zuid.

Special Guest Marcel Veenendaal, zanger van Di-Rect, is fenomenaal met het orkest Kamerata Zuid. Foto Set Vexy

In de wintermaanden, waarbij de nadruk ligt op ‘gezellig samen zijn’ en ‘zorgen voor elkaar’, is het extra belangrijk om stil te staan bij de oudere generatie. Met ‘Grijs Gedraaid | Genieten voor Generaties’ biedt theater Rabo Theater De Meenthe op donderdag 1 december een unieke voorstelling aan voor jong mét oud. Met muziek van orkest Kamerata Zuid en Marcel Veenendaal (zanger DI-RECT) bewegen vanuit de theaterstoel en samen herinneringen ophalen aan muziek van toen. Na afloop is er in de foyer ruimte voor ontmoeting met lokale organisaties die zich inzetten voor ouderen. Meer informatie is te vinden op www.demeenthe.nl.

In december zijn we ‘samen’

Voor jongeren is het haast maandelijkse kost: naar een concert gaan. Voor veel ouderen is dit echter geen vanzelfsprekendheid. Zeker in de maand december, waarbij de nadruk ligt op ‘gezellig samen zijn’ en ‘zorgen voor elkaar’ is het extra belangrijk om stil te staan bij de oudere generatie. Onderling contact, iemand die je dierbaar is meenemen naar het theater: het zorgt bij iedereen voor een goed gevoel.

Inhoud programma

‘Grijs Gedraaid’ wordt geopend met muziek van Marcel Veenendaal die samen met orkest Kamerata Zuid eigen nummers, klassieke stukken en oudhollandse liedjes brengt. Daarna komen bezoekers al zittend in hun theaterstoel in beweging onder begeleiding van choreograaf Andrew Greenwood. En zet hij de deur open voor onderling contact tussen jong en oud. Aan het einde van de voorstelling neemt Eva Durlacher van Gouden Boeken bezoekers mee op reis. Samen herinneringen ophalen aan muziek van toen.

De voorstelling ‘Grijs Gedraaid’ van Kamerata Zuid en Marcel Veenendaal is te zien op donderdag 1 december in Rabo Theater De Meenthe, aanvang 14.00 uur. Meer informatie & kaartverkoop: www.demeenthe.nl .