‘Kerst in Steenwijk’ gaat door: verspreid over 2 weekenden

De prachtige ijswitte IJskoninginnen zijn bijna 3 meter hoog en de kostuums zijn in uitgebreid voorzien van led verlichting. Zij komen zaterdag 11 december.

De prachtige ijswitte IJskoninginnen zijn bijna 3 meter hoog en de kostuums zijn in uitgebreid voorzien van led verlichting. Zij komen zaterdag 11 december. Foto: ME Productions

Veel activiteiten en evenementen worden door de huidige coronamaatregelen afgelast, maar ‘Kerst in Steenwijk’ gaat door.

„We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen en kijken voortdurend wat wél mogelijk is”, zegt Tineke Knorren van het secretariaat van Steenwijk Vestingstad. “Het wordt in ieder geval verspreid over twee weekenden: vrijdag 10 en zaterdag 11 december en zaterdag 18 en zondag 19 december.”

Op vrijdag 10 december zijn de Magic Horses en het ‘Winterpaardje’ in de binnenstad en de sfeervolle dames ‘Hemeltjeslief’ brengen entertainment ‘op hoog niveau’. Op zaterdag 11 december zijn de Lava Queens en de IJskoninginnen, Santa’s Springdieren en het Dickens Echtpaar in de binnenstad. Ook kun je op de foto met de Kerstfiets.

Op zaterdag 18 december zorgt De Twinkle Tunes Arreslee voor sfeervolle kerstmuziek en entertainment. Zondag 19 december is het koopzondag (13.00-17.00 uur). Het Sneeuwpoppenorkest zorgt dan voor sfeervolle kerstmuziek.

„Het kan zijn dat er nog aanvullingen komen”, zegt Tineke Knorren.