‘Kom in de Kas’ aan Stationsstraat

Voor het terras, balkon en de serre hebben de leerlingen op SG Eekeringe een grote diversiteit aan zomerbloeiers en potplanten gekweekt.

Voor het terras, balkon en de serre hebben de leerlingen op SG Eekeringe een grote diversiteit aan zomerbloeiers en potplanten gekweekt. Wilbert Bijzitter

Praktijkschool Steenwijk, RSG en Eekeringe, houdt komende woensdag 20 april weer ‘Kom in de Kas’. Dat gebeurt op de locatie aan de Stationsstraat 40, tussen 10.00 en 17.00 uur.

Voor het terras, balkon en de serre hebben de leerlingen op SG Eekeringe een grote diversiteit aan zomerbloeiers en potplanten gekweekt, welke staan te wachten op een mooi nieuw uitzicht. Voor wie de tuin wil vernieuwen, herinrichten of gewoon even wil pimpen hebben zij een breed assortiment aan vaste planten, siergrassen, varens en rozen. Voor de pergola hebben de leerlingen mooie hangers gemaakt waar straks een bloeiende waterval van bloemen uit groeit.

Verder zijn er kraampjes met door de leerlingen gemaakte (kunst-)werken, een koffiehoek en een kraam met lekkernijen. Tijdens deze voorjaarsmarkt kan er in de middag ook weer een workshop klimmen gevolgd worden, aan de klimmuur van de school.

De leerlingen hebben ook deze keer mooie zomerbloeiers gekweekt, evenals een prachtige diversiteit aan vaste planten, varens en heesters. Iedereen is van harte welkom, om zich te laten verrassen door de kwaliteit van de planten en de gezellige sfeer. Er is een gratis kopje koffie, en in de koffiehoek zijn knieperties en warme wafels verkrijgbaar. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een gratis workshop, klimmen voor kinderen.

Met de opbrengst worden leer- en recreatieve middelen gekocht voor op school en binnen het vak Tuin.

Parkeren kan aan de achterzijde van het gebouw.