‘Me, myself and Cees’ – met een open blik het nieuwe seizoen tegemoet: nieuwe expositie Galerie Steenwijk opent zaterdag

'Cees' van Enno Paulusma.

'Cees' van Enno Paulusma.

Galerie Steenwijk aan de Meppelerweg staat erom bekend zeer afwisselende exposities te organiseren met meestal 2 of meer kunstenaars. Dit keer is de zaal echter geheel gereserveerd voor een solo-expositie van Enno Paulusma uit Steenwijk. Zaterdag 17 september om 10.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor de opening van ‘Me, myself and Cees’.

Enno Paulusma is realistisch schilder van pakkende en indringende portretten. Sinds kort is hij vanuit Spanje weer in Nederland komen wonen en heeft een heerlijke plek gevonden in Steenwijk om zijn werk voort te zetten. De expositie is van 15 september tot en met 8 oktober op de gebruikelijke tijden te bezoeken.

Enno Paulusma (1959) is geboren in Amersfoort en heeft jarenlang in Galicië gewoond. Hij kruipt een model het liefst zo dicht mogelijk op de huid, om zich zo zijn model (nog) meer eigen te maken en waardoor er dingen aan het licht komen die je met één oogopslag niet gelijk ziet. Hierdoor krijgen de schilderijen een heel eigen karakter.

Naast de portretten maakt hij ook andere schilderijen. Zo werd hij in Spanje gegrepen door ‘la Semana Santa’ (‘de goede week’), een week waarin het lijdensverhaal verteld wordt door middel van diverse processies die door de smalle straatjes van de stad gaan. Daar maakte hij een twintigtal schilderijen van. In deze serie wil hij niet het lijdensverhaal laten zien, maar meer hoe de goede week in Spanje beleefd wordt. Enno heeft meermaals geëxposeerd in Nederland en Spanje. Met één van zijn schilderijen heeft hij zelfs een prijs gewonnen. We zijn blij dat we zijn bijzondere werk in Galerie Steenwijk kunnen laten zien. Meer informatie over zijn gehele werk is te vinden op www.ennopaulusma.nl

De opening is gepland op zaterdag 17 september om 10.30 uur. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom. Verder is de expositie te bezoeken op maandag t/m vrijdag van 13.30-17.00 uur en zaterdags van 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig.

Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s.