‘Niet het vele is goed, maar het goede is veel’: Henk Pries exposeert in gemeentehuis met herkenbare streekgebonden kunst

Al driekwart jaar exposeert Henk Pries uit Vledder met zijn aquarelschilderijen in het gemeentehuis in Diever. In verband met corona kan wethouder Henk Doeven pas aanstaande donderdag de officiële opening verrichten. Wij zoeken nu alvast de kunstenaar in zijn atelier in Vledder op.

Henk Pries in zijn atelier in Vledder.

Henk Pries in zijn atelier in Vledder. Foto: René Wiegmink

Henk Pries is met zijn 85 jaar nog aardig kwiek. Zonder al te veel moeite klimt hij in zijn woning aan de Pastorieweg een smalle, steile trap omhoog naar zijn atelier en werkkamer. De wanden zijn gevuld met fraaie aquarellen. Op zijn werktafel liggen volop penselen en andere schildersmaterialen. In de serre vertelt de kunstenaar bij een kop thee dat hij voor de expositie in Diever een twintigtal schilderijen heeft opgehangen. „Herkenbare streekgebonden kunst, dat is het thema van de expositie,” zegt hij. Het zijn vooral aquarelschilderijen met landschappen, gebouwen en dieren uit zijn woonplaats Vledder en omliggende dorpen en natuurgebieden. „Dit schilderij met bakkersmolen uit de Weerribben en dat met het oude gemeentehuis in Vledder hang ik ook nog op,” zegt hij wijzend naar twee werken die aan een serrewand hangen.

Kunst van het weglaten

Nieuws

menu