‘Wat een prestatie van deze toppers!’ | Dagboek van Harm Jan Jaarsma, directeur van Kindcentrum Johan Friso

Harm Jan Jaarsma, temidden van de leerlingen. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week Harm Jan Jaarsma, directeur van Kindcentrum Johan Friso.

Woensdag 1 maart

Een heerlijke vakantiedag! Werken in het onderwijs heeft zo z’n voordelen, hè. Op tijd eruit. Ontbijtje en daarna belastingaangifte doen. Mooi weer om in de tuin aan de slag te gaan. Werken met de handen is voor mij echt ontspannend. ’s Middags krijgen we visite van familie. Nog voor de verjaardag van onze dochter Mirthe die afgelopen weekend 13 is geworden. Na het avondeten met onze 2 dochters zwemmen in De Waterwyck tot sluitingstijd. Vlot de meiden naar bed. Onze zoon Chiel (16 jaar) is op stap met vrienden. Nog even op de bank met de beentjes omhoog.

Donderdag 2 maart

Geen wekker gezet. Rustig ontbijtje doen. Onze jongste dochter (Lise, 8 jaar) wegbrengen om te logeren bij een vriendin. Mail bijgewerkt van de kerk. Naast mijn baan als directeur van Kindcentrum Johan Friso ben ik voorzitter van de raad van Baptistengemeente ‘Het Baken’. Even een middag ‘quality time’ met mijn vrouw Marije. De auto gepakt om een mooie wandeling te maken bij Hattem. Startpunt: Restaurant Molecaten, klompenpad ‘Hoenwaardsepad’. Afgesloten met warme chocolademelk met slagroom en apfelstrudel. Na het eten kleding wegbrengen naar een kledingbeurs in Meppel. Later op de avond een Netflix-serie kijken en daarna naar bed.

Vrijdag 3 maart

Een dag voor wat klusjes bij huis, waaronder de auto van binnen schoonmaken. ’s Middags Lise ophalen van de logeerpartij. Vanaf 17 uur vriendinnen van Mirthe over de vloer voor haar slaapfeestje. Met elkaar pizzaatjes maken met verse ingrediënten. Daarna een filmavondje.

Zaterdag 4 maart

Uitgebreid ontbijten. Chiel is al vroeg de deur uit in verband met zijn bijbaan. Agenda voor raadsvergadering definitief maken en de weekmemo voor m’n werk opstellen, zodat deze klaar staat om maandag intern te communiceren. In de namiddag en avond op bezoek bij m’n schoonouders. Zij zitten dit weekend in een vakantiehuisje in Borger. Thuis gekomen ons favoriete programma ‘Wie is de Mol’ kijken.

Zondag 5 maart

Uitslapen, brunchen en ’s middags naar de kerk. Daarna door naar de verjaardag van ons nichtje. Er ontstaat twijfel over de weersomstandigheden voor de geplande wasactie bij Kreuze. Buienradar geeft even een voorspelling van windkracht 6 à 7 op dinsdagmiddag, ai… Als dat zo blijft, is het beter om de actie te verplaatsen naar een andere dag. Gelukkig blijkt de weersverwachting ’s avonds alweer anders. Margreet Kragt (locatiemanager Kinderopvang) en ik hebben overleg, wat te doen. Knoop doorgehakt om het wel door te laten gaan.

Maandag 6 maart

Opstaan, klaar maken. Onze jongste dochter naar de VSO brengen en door naar het werk. Rondje bij de collega’s hoe de vakantie is geweest. De schoolbel inschakelen na vakantiestand. We mogen weer! Mailbox en post bijwerken. De sponsoractie bij Kreuze van dinsdag promoten op onze sociale media. Ook Kreuze zet eigen kanalen in. Een kennismaking met nieuwe ouders voor oriëntatie voor de basisschool. Daarna naar een begrafenis van een gemeentelid van onze kerk. ’s Middags voorbereidingen doen voor een uit te voeren audit op dinsdag. Aangeleverde documenten van het betreffende kindcentrum doornemen en bestuderen. Na schooltijd koffie met de collega’s. Verder de laatste praktische zaken regelen voor de actie bij Kreuze. Rond 15.00 uur overleg met bouwcoördinatoren. Daarna nog even laatste voorbereiding voor de audit. Thuis eten en door, want ik heb raadsvergadering van de kerk. Tegen 22.30 uur weer thuis.

Dinsdag 7 maart

De dag van de sponsoractie bij Kreuze! In de middag gaat dit gebeuren, tussen 12.00 en 16.00 uur. Samen met Margreet de meeste voorbereidingen getroffen in afstemming met Kreuze. Zelf kan ik niet aanwezig zijn bij de actie, dat is wel jammer. Maar de organisatie is in goede handen. Deze dag voer ik samen met de directeur Onderwijs en Ontwikkeling en de manager Opvang van Accrete een audit uit bij een collega-kindcentrum. De audits zetten we in als ontwikkelingsgericht kwaliteitsinstrument binnen Accrete. We starten om 7.30 uur met ontbijt, waarbij medewerkers van opvang en onderwijs aansluiten. Daarna een presentatie van directie, vervolgens klassenbezoeken, interviews met ouders en met kinderen. Korte lunch, waarbij we als auditteam even een blokje om gaan.

Er komen appjes binnen van Margreet: de eerste auto’s staan in de rij voor een wasbeurt. Net even tijd om ernaar te kijken en te reageren. Mooie berichten! De audit beslaat de hele dag. Begin van de middag in gesprek met het managementteam en later op de middag teamgesprek. Daarna als auditteam bevindingen afstemmen en terugkoppeling geven richting team en directie. Wat gaat goed? En wat kan beter? Onderweg naar huis bel ik met Margreet hoe de actie bij Kreuze is verlopen. De actie was ontzettend geslaagd. Met leerlingen uit de bovenbouw is er in één middag 425,50 euro verdiend voor Giro555. Wat een prestatie van deze toppers!Tegen 17.30 uur thuis, moe maar voldaan. Een waardevolle audit dag gehad en blij dat de actie zo is geslaagd. Na het avondeten nog naar de huiskring van onze kerk. In kleine groepen komen we bij elkaar om samen het geloof te delen. Een mooie dag!

Nieuws

menu