100e gesprek met energiecoach Steenwijkerland

Energiecoach Henny van Rij overhandigt mevrouw Mieke Baneke een bloemetje namens de gemeente Steenwijkerland.

Energiecoach Henny van Rij overhandigt mevrouw Mieke Baneke een bloemetje namens de gemeente Steenwijkerland. Foto: Martijn Bijzitter

Vrijdag 3 december hebben de energiecoaches van Steenwijkerland de 100e deelnemer op weg geholpen met slimme en betaalbare tips om energie te sparen. Inwoners uit Steenwijkerland die energie en dus geld willen besparen, kunnen gratis advies krijgen van een energiecoach. De inzet van energiecoaches is een bewonersinitiatief van de stichting Duurzaam Steenwijkerland in samenwerking met de woningcorporaties Wetland Wonen en Woonconcept en de gemeente Steenwijkerland.

Mensen die zich aanmelden voor een gesprek met een energiecoach krijgen naast tips en advies ook een energie-bespaartas mee naar huis. In de tas zitten handige energiebesparende producten. De energiecoaches merken dat deelnemers goed uit de voeten kunnen met de tips. Energie besparen zit vaak in kleine dingen. Zeker met de stijgende energieprijzen vinden veel mensen het belangrijk om te besparen op hun energieverbruik. In de winter scheelt dit simpelweg in de portemonnee.

Energiecoach Henny van Rij: „We gaan graag in gesprek met inwoners van Steenwijkerland. Samen kijken we aan de hand van een checklist naar het energiegebruik. Naar aanleiding hiervan geven we dan bespaartips. We lopen zaken langs als verlichting, verwarming, isolatie, het waterverbruik, de energierekening en alle elektrische apparaten. Inwoners krijgen op grond van onze bevindingen op een later moment een rapport. Hierin staan onder andere weblinks waar meer informatie te vinden is. Ook geven we tips waarmee mensen meteen aan de slag kunnen.”

Inwoners die een gratis advies willen ontvangen van een energiecoach kunnen via www.duurzaamsteenwijkerland.nl/energiecoaches een afspraak maken. Aanmelden kan ook per mail: aanmelden@ecsteenwijkerland.nl.

De energiecoaches houden spreekuur in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. De openingstijden zijn te vinden op www.duurzaamsteenwijkerland.nl/infopunt.