19-jarige man uit Wolvega aangehouden na vechtpartij en wordt verdacht van poging tot doodslag

Het incident speelde zich af bij SG Eekeringe.

Het incident speelde zich af bij SG Eekeringe. Foto: Compact Media

De man, die zondagmiddag werd aangehouden na een vechtpartij in het centrum van Steenwijk is een 19-jarige man uit Wolvega.

Aan de Oostwijkstraat in Steenwijk is zondagmiddag een incident geweest dat bij de politie werd gemeld als mogelijke steekpartij. Dit gebeurde rond half vijf ’s middags, ter hoogte van de school SG Eekeringe.

Er zou sprake zijn geweest van een confrontatie tussen meerdere personen. De politie meldde dat er op verschillende plekken in het centrum van Steenwijk schermutselingen hebben plaatsgevonden. Daarbij is een jongen lichtgewond geraakt.

Hoewel het gaat om een lichtgewonde, wordt de man uit Wolvega verdacht van zware mishandelingen, dan wel poging tot doodslag. Hij zit nog vast en wordt later vandaag verhoord.

Een 19-jarige man uit Wolvega is aangehouden en de politie heeft mogelijke bewijslast veiliggesteld. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het incident en of er werkelijk gebruik is gemaakt van een steekwapen. „De betrokkenen moeten gehoord moeten worden en het onderzoek loopt dus nog”, zegt politiewoorder Jennifer Schoorlemmer desgevraagd. De politie roept mogelijke getuigen op om zich te melden.