25 jaar Srebrenica in het theater

The BlueBirds en Leonie Meijer live op het podium. Foto: Sharik Derksen

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: The Bluebirds, 25 jaar Srebrenica, Mnozil Brass, Jeroen’s Clan en De Voorzienigheid.

The Bluebirds


De voorstelling ‘Great Big World’ van The Bluebirds is te zien op donderdag 7 oktober, aanvang 20.00 uur. Deze waanzinnige zangeressen en songwriters brengen een ode aan de vrouw! In 2017 begonnen The BlueBirds als trio vanuit hun gezamenlijke liefde voor countrymuziek. Na een succesvolle eerste theatertour en reprise, komen ze nu terug met een tweede theatershow in een nieuwe vorm. Bijzonder aan deze theatershow is de Special Guest . Elke avond worden Krystl en Rachèl Louise aangevuld door een vrouwelijke artiest die ook meewerkt aan het album. Deze avond is Leonie Meijer de special guest. Laat je verrassen door deze vrouwen met hun muzikaliteit, liefde voor muziek, plezier en verhalen.
25 jaar Sebrenica

De voorstelling ’25 jaar Srebrenica ’ van Boy Jonkergouw Producties & Vredesorganisatie Pax is te zien op donderdag 7 oktober , aanvang 20.15 uur. Alma Mustafić was 14 toen haar vader Rizo werd vermoord in de genocide van Srebrenica. Hij werkte als elektricien bij Dutchbat, maar de Nederlanders maakten een fatale beslissing door hem uit te leveren aan de Serviërs. Raymond Braat was toen 19 en Dutchbatter. Hij scheidde de mannen van de vrouwen waarna de mannen werden vermoord. Nu delen ze het podium. Alma en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren.

Mnozil Brass

De voorstelling Pandaemonium’ van Mnozil Brass is te zien op zaterdag 9 oktober, aanvang 20.00 uur. In de 27 jaar van hun bestaan speelde de groep Mnozil Brass diepgaand, ernstig en zelfs vrolijk. In het nieuwe programma „Pandaemonium” worden de spelregels vanaf het begin veranderd: vanaf nu lichten ze de serieuze dingen van het leven met de juiste ernst toe. Alle kleine demonen, die hen altijd in de weg staan om het ware, het nobele en het zuivere na te streven, worden aangenaam onderworpen aan een gepeperde, windachtige weerspiegeling


Jeroen’s Clan

De voorstelling Tere Zieltjes van Jeroen’s Clan is te zien zaterdag 9 oktober, aanvang 20.15 uur. Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met ‘Tere zieltjes’. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen. Succes ermee!
Zorg dat jij dit gezien hebt voordat anderen het erover gaan hebben!


De Voorzienigheid

De voorstelling De Voorzienigheid is te zien op zondag 10 oktober in de Rooms Katholieke Kerk Steenwijkerwold, aanvang 17.00 en 19.00 uur. Het is een historisch theaterstuk rond ‘De Voorzienigheid’ in Steenwijkerwold. Spil in het stuk is natuurlijk pastoor Muiteman die in 1893 in het arme Steenwijkerwold een ‘liefdesgesticht’ wil beginnen voor de opvang van oude mannen, vrouwen en kinderen. Hij krijgt daarbij hulp van de zusters van de Congregatie van de Zusters van het Goddelijke kind in Amsterdam. ‘De Voorzienigheid’ zal later uitgroeien tot een groot onderwijs centrum.

Ook te zien in De Meenthe: Aaf Brandt Corstius op 13 oktober. Stine Jensen op 13 oktober. Queen op 14 oktober. Rosa Da Silva op 14 oktober. Ionica Smeets en Edward van de Vendel. Beperkt Houdbaar op 15 oktober. Noorpoolorkest op 16 oktober. Raad eens hoeveel ik van je hou op 17 oktober. André het Astronautje op 17 oktober. Simon & Garfunkel Revival Band op 20 oktober. Niko van der Klugt op 20 oktober. Erwin Nyhoff op 22 oktober. Dyka Vestingsfestival op 23 oktober. JWF Kapel op 27 oktober.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

Meest gelezen

menu