75 (+ 1) jaar Vrijheid te zien in het Gildenhuys

Foto: Oud Blokzijl

In museum het Gildenhuys in Blokzijl is momenteel een kleine tijdelijke tentoonstelling ingericht betreffende dit thema.

Oorspronkelijk stond deze tentoonstelling gepland voor het jaar 2020, het jaar waarin nationaal herdacht werd dat het 75 geleden is dat een einde kwam aan de tweede wereldoorlog en Nederland vanaf toen een constante periode van vrede heeft gekend.

Helaas is het vanwege de coronapandemie vorig jaar niet gelukt om deze tentoonstelling te kunnen inrichten en tonen, maar omdat er wel een behoorlijk aantal objecten en verhalen zijn aangeleverd is besloten de tentoonstelling een jaar uit te stellen. Het gaat om een kleine overzichtstentoonstelling van materiaal uit deze periode in Blokzijl en omgeving die het museum graag aan alle belangstellenden wil tonen.

Ook deze tentoonstelling is natuurlijk weer voor de grote groep donateurs die het Gildenhuys met hun financiële bijdrage ondersteunen gratis te bezoeken. Velen van hen ondersteunen het Gildenhuys al jaren en het is daarom dan ook dat zij deze voor deze tentoonstelling in het bijzonder worden uitgenodigd te komen kijken.

Zonder de trouwe steun van deze donateurs en de inzet van de groep enthousiaste vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn het museum te laten draaien op de manier zoals dat nu gebeurt. Het bestuur van de Stichting Oud Blokzijl is hen daar ook uitermate dankbaar voor. Natuurlijk is het ook mogelijk de vaste tentoonstelling te bewonderen, naast de nu ingerichte tijdelijke tentoonstelling “De winkel van vroeger…………… en nu”.

Het museum is voor deze kortdurende extra tentoonstelling geopend op de volgende data: vrijdag 12 november van 19.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 13 en zondag 14 november van 13.30 tot 16.30 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu