Aangenaam buurten en bewegen in Kornputkwartier

„Een mooie afsluiting van een gezamenlijk traject om van de wadi iets te maken waar de hele buurt iets aan heeft.” Dat benadrukte wethouder Melvin Smit zaterdagmiddag voordat hij de openingshandeling verrichtte van de centrale ontmoetingsplek in de wijk Kornputkwartier in Steenwijk. Dat deed hij door samen met enkele kinderen uit de wijk een lint door te knippen.

Wethouder Melvin Smit opende zaterdag het ontmoetingspunt in het Kornputkwartier in Steenwijk, geholpen door jonge buurtbewoners.

Wethouder Melvin Smit opende zaterdag het ontmoetingspunt in het Kornputkwartier in Steenwijk, geholpen door jonge buurtbewoners. Sieb van der Laan

De datum was niet voor niets gekozen. Zaterdag was het namelijk Nationale Burendag. De dag waarop buurtbewoners gezellig samenkomen en iets leuks doen met elkaar. Het ideale moment om de ontmoetingsplek officieel in gebruik te nemen. Die is aangelegd in de grote wadi (Water Afvoer Drainage en Infiltratie) tussen de straten de Brigade en de Divisie. Een wadi bergt regenwater en zuivert het, waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte. Op het terrein is een plek gecreëerd, voor jong én oud, waar ontmoeten, spelen, natuur, sporten én wateropvang samenkomen. Er zijn allerlei speeltoestellen geplaatst, waaronder een kabelbaan en houten doeltjes.

Nieuws

Meest gelezen

menu