Aanhouding na ongeval op A32 bij Steenwijk: geen geldig rijbewijs, wél diefstal en harddrugs

Het ongeluk op de A32 bij De Bult. Foto: Compact Media

Naar aanleiding van het verkeersongeval van vrijdag ter hoogte van Steenwijk op de A32 is een 34-jarige inwoner uit Ede aangehouden.

Op de snelweg waren vrijdagmiddag meerdere voertuigen betrokken bij het ongeval. „Hier troffen wij een complete chaos aan op de snelweg en werd de rechterrijbaan versperd door voertuigen en brokstukken”, aldus de politie, die ter plaatse ging met onder meer de brandweer, ambulance, Rijkswaterstaat en de Marechaussee.

Geen geldig rijbewijs, diefstal en drugs

Tijdens het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is gebleken dat de bestuurder van één van de betrokken voertuigen een 34-jarige inwoner uit Ede betrof. Die persoon bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en er bleken drie elektrische fietsen in de auto te liggen. Deze fietsen waren van diefstal afkomstig.

De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle. „Hier testte hij ook nog eens positief op meerdere soorten harddrugs.” Tegen de verdachte zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt. „Hij mag zich binnenkort verantwoorden tegenover de rechter.”

Alle betrokkenen konden zelfstandig uit hun voertuig komen. Een man raakte lichtgewond, een vrouw was alleen flink geschrokken, een andere man bleef ongedeerd.

Door het ongeval was de snelweg enige tijd afgesloten.

Nieuws

Meest gelezen