Steenwijker gewond na steekinicident in/bij De Vijverhof. Twee mannen aangehouden (update)

De Vijverhof. Foto: Mediahuis Noord

De politie heeft zondagmiddag 5 maart in/bij de flat De Vijverhof in Steenwijk twee personen aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij een steekincident. Daarbij raakte een 43-jarige man uit Steenwijk gewond.

Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verklaarde dat hij was beroofd en noemde de namen van twee mannen die hier debet aan zouden zijn. De politie heeft kort daarop twee mannen uit Steenwijk aangehouden (46 en 36 jaar). Bij de arrestatie heeft de politie een stroomstootwapen getrokken, maar is niet gebruikt. Het is niet duidelijk of het incident in de flat plaatsvond. In een woning aan de Oostercluft werd een steekwapen aangetroffen. Deze is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Verwarde man

In de vroege ochtend van zaterdag 4 maart heeft de politie aan de Oostercluft in Steenwijk een verwarde man aangehouden. Hij heeft door middel van inbraak zich toegang verschaft in een woning in deze straat. „Dit incident staat los van het incident op zondag”, zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. Hij werd verdacht van diefstal door middel van braak en is hiervoor aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Zwolle.

Nieuws

menu