Aankomend weekend Atelierronde Beeldend Collectief Drenthe

Werk van Maartje Jansen.

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober openen 14 kunstenaars van het BCD, Beeldend Collectief Drenthe, hun deuren voor het publiek. Zoals de naam al verklapt zijn alle kunstenaars werkzaam in Zuidwest-Drenthe en hebben hier hun atelier.

Binnen het collectief lopen de disciplines echter breed uit elkaar. Tijdens de atelierronde kunnen de bezoekers komen proeven van technieken van beeldhouwkunst tot schilderkunst die zich voor deze gelegenheid hebben geclusterd in 5 ateliers die tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken zijn. „Het beloven twee ‘gezellig inspirerende dagen te worden, alleen al omdat we als makers een heel weekend bij elkaar aan tafel zitten,” schrijft Maartje I. Jansen, één van de kunstenaars uit Rogat.

De ronde is op ieder punt te starten, bijvoorbeeld in Ruinerwold waar schilderes Coby Bos te vinden zal zijn samen met Janneke Hogerheijde die tekent met draad. Vervolgens gaat de route door naar Ruinen bij het keramiekatelier van Marion Storm waar voor de gelegenheid ook Eveline Villerius, Marijke van der Linden en Loes van Dijk te vinden zullen zijn, die werken met gemengde technieken.

In Ansen zijn in het atelier van Hugo Galama niet alleen zijn ruimtelijk werken te zien, maar ook die van Maya Mastwijk, en pentekeningen van Erik Stokker. Grafiek van Jaap de Jonge, keramiek van Martha Veldthuis en schilderijen van Sejo Slingenberg zijn in het atelier van Jaap de Jonge. De route eindigt (of gaat juist van start) in Dieverbrug in het atelier van tekenaar Arne Brink, waar dit weekend ook schilderijen van Maartje I. Jansen gepresenteerd worden.

Meer informatie is te vinden op de website van het collectief: www.beeldendcollectiefdrenthe.nl

Nieuws

menu