Acht pubers uit Steenwijkerland doorverwezen naar Bureau Halt vanwege afsteken vuurwerk: 'Illegaal vuurwerk heeft steeds meer kruit'

„Er wordt al stevig geknald. Niet specifiek in een bepaalde wijk hoor, maar in de hele gemeente”, zegt teamchef van politie Steenwijkerland Laura Gosewisch. En dat terwijl er landelijk andermaal een verbod is op het afsteken van vuurwerk. „Ja vuurwerk, er zijn tradities die we schijnbaar niet los kunnen laten”, zo vervolgt de teamchef.

Politieman Marco Luigjes zegt dat er voorlichtingsbijeenkomsten komen om mensen te waarschuwen voor onder meer bankhelpdeskfraude.

Politieman Marco Luigjes zegt dat er voorlichtingsbijeenkomsten komen om mensen te waarschuwen voor onder meer bankhelpdeskfraude. Foto: Sieb van der Laan

Nee, een grote partij vuurwerk is er in onze gemeente nog niet aangetroffen. „Dat was in Deventer en het Vechtdal wel het geval. Hier is wel jeugd aangehouden die vuurwerk afstak. Iets van acht pubers in totaal. Die zijn allen doorverwezen naar Bureau Halt. Om grote hoeveelheden ging het niet, maar het mag niet.”

Nieuws

menu