Achtste editie Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz gaat door

Ook dit jaar is de presentatie in handen van Jannes Mulder. Foto: Martijn Bijzitter

Steenwijk - Stichting Schrijversfestival Steenwijk e.o. houdt op 3 maart 2021 jaarlijkse Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz.

De quiz wordt dit jaar gespeeld vanuit Rabo Theater De Meenthe en is te volgen via de lokale omroep van Steenwijkerland (RTV SLOS), de website www.steenwijkercourant.nl van NDC Mediagroep en via www.taalenkennisquiz.nl. Deelnemen kan online en/of met een vooraf te printen formulier.

Bert Beltman van Stichting Schrijversfestival Steenwijk e.o. is erg blij dat op deze manier de jaarlijkse Taal- en Kennisquiz doorgang kan vinden. „We hebben afgelopen jaar al veel initiatieven zien sneuvelen. Ook het Schrijversfestival kon editie 2020 niet helemaal uitvoeren. Met alle vrijwilligers is gezocht naar een vorm om dit jaar toch een aantal onderdelen door te laten gaan. De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz 2021 is er daar één van.”.

De online editie van de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is voor jong en oud. De deelnemers worden getest op hun kennis van de lokale dialecten en Steenwijkerland. Dialecten die iedere zeven kilometer van elkaar een beetje veranderen (soms zelfs twee straten verder). De quizvragen zijn ontleend aan die verscheidenheid.

„De afgelopen jaren waren er zoveel deelnemers dat er mensen teleurgesteld moesten worden. In deze vorm kan heel Steenwijkerland meedoen aan een vermakelijke avond met een recordaantal bezoekers uit de gehele regio. Via www.taalenkennisquiz.nl kunnen geïnteresseerden zich registreren, waarna zij een e-mail met een persoonlijke link ontvangen om op 3 maart gratis deel te kunnen nemen. Voor diegenen die (buiten mededinging) liever met pen en papier meedoen, is er een formulier beschikbaar dat uitgeprint kan worden. De quiz is verder via radio en TV te volgen door de samenwerking met de lokale omroep in Steenwijkerland, RTV SLOS.”

Tijdens de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz op 3 maart wordt ook het startsein gegeven van het Schrijversfestival, ditmaal in de vorm van een bijzondere uitgave: Het Papieren Festival, waarin lokale schrijftalenten hun kwaliteiten aan een breed publiek presenteren.