Actie 'BigHunter gezocht': Steenwijk ligt vol spaarvarkens

Tom Holtzer verstopt de spaarvarkentjes. Foto: RegioBank

Sinds dit weekend zijn er allemaal rode spaarvarkens verstopt in en om Steenwijk. Het blijkt te gaan om de actie ‘BigHunter gezocht’ van RegioBank. „Het ideale familiespel tijdens de voorjaarsvakantie,” zegt adviseur Tom Holtzer van RegioBank. „De BigHunters die deze biggen als eerste vinden, mogen de RegioBank spaarvarkens houden. Ieder kind wil toch zo’n te gekke spaarpot, ook nog eens het ideale middel om te leren sparen!”

Tom Holtzer was dit weekend druk bezig de spaarvarkens te verstoppen. Op de vraag wat hij aan het doen was, antwoordde Tom dat RegioBank tijdens de voorjaarsvakantie een leuke en ludieke actie voor de kinderen uit Steenwijk en omstreken wilde organiseren. „In totaal hebben wij twintig spaarvarkens verstopt in de buurt van onze vestiging aan de Kornputsingel 54. Hoe leuk is het om met je gezin je in de buitenlucht te vermaken en te gaan hunten naar onze biggen. Lekker gezond bezig zijn en ook nog eens leuk voor jong en oud.”

Kraak de kluis

De eerlijke vinders, die door Tom Holtzer de ‘BigHunters’ worden genoemd, mogen de gevonden spaarpot houden. Een mooie RegioBank rode spaarpot in de vorm van een varken. De spaarvarkens zijn voorzien van een QR code, waarmee achterhaald kan worden wat de vinder met het spaarvarken kan doen. „Sommige spaarvarkens hebben namelijk een extra prijs. In het spaarvarken zit een unieke code, waarmee de kluis gekraakt kan worden. Maar de vraag is of de juiste code in het spaarvarken zit? Deze kluis, met ’goud’ erin, staat in de RegioBank vestiging aan de Kornputsingel 54. Heb je dus in de voorjaarsvakantie een big gevonden? In Rams Woerthe? Bij de sportvelden? Of nabij De Woldberg? Check dan snel de inhoud en kijk of je de kluis kunt kraken. Wat er in de kluis ligt... dat blijft nog een verrassing,” lacht Tom. De eerste Hunters blijken zich al gemeld te hebben.Sparen is belangrijk

„Zakgeld en een spaarpot is het ideale middel om te starten met sparen en hiermee leren kinderen omgaan met geld,” vindt Tom. „Zo oefenen zij stap voor stap met geld om te gaan, waar ze later profijt van hebben. Spelenderwijs worden de verschillende munten herkend en leren zij dat als je iets wilt kopen, dat je er voor moet sparen. Alle kinderen hebben dromen en wij vinden het belangrijk om te helpen samen deze dromen waar te maken.”

Goed voorbeeld doet volgen

Deze BigHunt actie is vorig jaar bij de Van Campen & Dijkstra vestiging in Steenwijk begonnen. „We hebben gewoon iets leuks bedacht voor de buurt om de lockdown door te komen,” vertelt Tom. „En na dit enorme succes in Steenwijk, hebben meerdere Zelfstandig Adviseurs van RegioBank besloten deze actie dit jaar ook in te zetten. Meer informatie met Big Hints of Big Hulp is te vinden op het speciale facebook evenement van deze BigHunt actie: ww.facebook.com/RegioBankSteenwijk of het facebook evenement BigHunt 2022.

Buurtzame bank

RegioBank is de bank in de buurt en staat voor ‘buurtzaam’. Zij spelen een maatschappelijke rol in het leven van mensen. Enerzijds door een persoonlijke benadering met de bank in de buurt en anderzijds door ook daadwerkelijk aanwezig te zijn in het leven van klanten en de buurt. „Regelmatig staan wij voor de klas om uitleg te geven over het omgaan met geld, geven we workshops over veilig internetbankieren of ondersteunen we leuke evenementen waarbij we fysiek aanwezig zijn. En soms organiseren we een actie voor de buurt, zoals deze BigHunt actie.” Tom Holtzer is eigenaar van Van Campen & Dijkstra Steenwijk, die tevens Zelfstandig Adviseur is van RegioBank.

Nieuws

menu