Afscheidshuys Richard Krist houdt open huis

Zaterdag is er Open Huis in het Afscheidshuys aan de Koningstraat 1.

Zaterdag is er Open Huis in het Afscheidshuys aan de Koningstraat 1. Foto Bureau Beuriot

Corona is in de wereld om zich heen aan het grijpen en Richard Krist gaat uit dienst bij zijn werkgever en gaat vanaf 14 april 2020 met een nieuw bedrijf starten. Afscheidshuys Steenwijk. Een plek waar de nabestaanden 24 uur per dag, 7 dagen per week bij de dierbare overledene kunnen zijn. Om iedereen een kijkje te laten nemen in het Afscheidshuys aan de Koningstraat 1 houdt Richard Krist zaterdag 29 april een Open Huis, van 10.00 tot 16.00 uur.

„Thuis van huis: een gewone omgeving waar nabestaanden zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen voelen,” zegt Richard Krist. „Alles is het Afscheidshuys is echt. Geen kunstbloemen of planten of alles ‘voorverpakt’. En niet op afspraak. Kunnen gaan wanneer het nodig is.”

„In eerste instantie waren er 2 rouwkamers in het pand, maar na een verbouwing is er een derde gerealiseerd: de Steenwieker Toorn kamer, Rams Woerthe kamer en Zonnehoek kamer. Alle drie vernoemd naar herkenbare historische gebouwen in Steenwijk,” vervolgt Richard. „Een ruime familiekamer waar de mensen kunnen ‘zijn’, als zij in het Afscheidshuys bij hun dierbare zijn. Hier kan ook een afscheidsplechtigheid met maximaal 65 personen gehouden kan worden in allerlei verschillende settingen. Maar om de dag van de uitvaart in alle rust te beginnen om elders een plechtigheid te houden, kan natuurlijk ook. In overleg is veel mogelijk.”

Het Afscheidshuys is een onderdeel van Richard Krist Uitvaartbegeleiding. „Maar collega-uitvaartverzorgers kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten in het Afscheidshuys als een familie hiervoor kiest. En een familie begeleid door Richard Krist Uitvaartbegeleiding kàn voor het Afscheidshuys kiezen, maar het is geen voorwaarde. Het is een mogelijkheid, maar geen verplichting. Zaterdag 29 april staan de deuren wagenwijd open van 10.00 uur tot 16.00 uur om u alles te laten zien, kennis te maken en uw eventuele vragen te beantwoorden.”