Afsluiting Vestingfeesten met Rock around Rocks en Nacht van Steenwijk: drie dagen volop muziek en gezelligheid in de Vestingstad

De Vinylmarkt is behoorlijk uitgebreid.

Steenwijk maakt zich op voor een week vol muziek. Woensdag 24 augustus staat Rock around Rocks op het Vestingfeestprogramma met een grote vinymarkt en veel Rock & Roll. Donderdag 25 augustus is de Nacht van Steenwijk. Traditioneel het laatste Vestingfeest van het jaar. Er kan weer ouderwets gefeest worden met coverband Glamourama en verschillende Tribute-artiesten. De laatste zondag van augustus, 28 augustus, is het koopzondag en zorgen draaiorgelklanken voor sfeer in de Vestingstad.

Rock around Rocks: vinylmarkt groeit naar 40 kramen

Vorig jaar werd de vinylmarkt op de Markt voor het eerst gehouden. Dit jaar groeit het evenement uit naar maar liefst 40 kramen vol met lp’s, cd’s en alles wat maar met muziek te maken heeft. Muziekliefhebbers zullen zich deze dag als een kind in een snoepwinkel voelen. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur zijn er, door de gehele binnenstad, optredens van: L. Jackson, DJ à GOGO, Easy Elvis en High Low Rok ’n Roll. In de avond neemt DJ Vintage Vinyl de Markt over en kan iedereen een ‘plaatje’ aanvragen.Nac ht van Steenwijk met Prijzenfestival en Tribute Night

De Vestingfeesten 2022, georganiseerd door de gezamenlijke ondernemers in de binnenstad, worden op donderdagavond 25 augustus afgesloten met de Nacht van Steenwijk. De winkels zijn tot 22.00 uur geopend en het jaarlijkse Prijzenfestival wordt gehouden. Er zijn super koopjes en iedereen die een aankoop doet, maakt kans op mooie prijzen bij het Rad van Fortuin op de Markt. Om 21.00 uur wordt hier de hoofdprijs, een fiets beschikbaar gesteld door Ten Veen 2wielers, getrokken.

Tribute Night met Glamourama, Hazes, Tina Turner en Robbie Williams

De coverband Glamourama zorgt vanaf 22.00 uur voor muzikaal spektakel. Met 10 man sterk is Glamourama één van de grootste bands in het covercircuit en wat meteen opvalt zijn de 4 kleurrijke zangeressen op front. In een wervelende spektakelshow vol van interactie laten zij met gemak iedereen meezingen en -springen. Zelfs de grootste kniesoor gaat overstag van zoveel feest. De Vengaboys, John Denver, AC/DC, Trafassi, Spice Girls, Paul Elstak, Ricky Martin. Werkelijk àlles komt voorbij. De Tribute-artiesten; Just Like Robbie Williams, Tina Turner Tribute en Mark’s Hazes Tribute maken het muziekfestijn compleet. Deze namen zeggen genoeg! Er kan tijdens dit gratis toegankelijke evenement feest gevierd worden tot in de late uurtjes.

Live in het Park en Bieb Outdoor

In het sfeervolle Park Rams Woerthe organiseert Rabo Theater De Meenthe woensdagavond ‘Live in het Park’ met de Moonshine Ramblers. Op het BIEBplein kan de jeugd zich vermaken. Diaz & Bruno, DJ Hardez en DJ Sylvano staan hier op het programma.


Koopzondag met het Nostalgische Draaiorgeltje

De winkels in het centrum van Steenwijk zijn op zondag 28 augustus van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Zo langzamerhand liggen de nieuwste collecties alweer in de winkels of zijn er nog de laatste aanbiedingen te scoren. Een perfecte dag om inkopen te doen. Tijdens de koopzondagen in de Vestingstad is het altijd extra gezellig. Deze keer zorgen draaiorgelklanken voor sfeer door de straten en op de terrassen.

Meer informatie is te vinden op: www.steenwijkvestingstad.nl.

Nieuws

menu