Al elf mensen overleden dit jaar bij verkeersongelukken in Steenwijkerland, Kampen, Zwartewaterland en Staphorst. 'Alles is terug te voeren naar het gedrag van mensen'

Het aantal ernstige verkeerongelukken is dit kalenderjaar best groot. „En daarbij zijn in dit kalenderjaar in het gebied van de politie IJsselland Noord al elf mensen om het leven gekomen”, zegt teamchef van politie Steenwijkerland Laura Gosewisch. Onder team Noord valt Steenwijkerland, Kampen, Zwartewaterland en Staphorst.

Controle van de politie in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland Steenwijkerland.

Controle van de politie in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland Steenwijkerland. foto: Compact media

„Alles is terug te voeren naar het gedrag van mensen”, zo vervolgt de teamchef. „De oorzaken van de verkeersongevallen met dodelijke afloop zijn heel divers. Bijvoorbeeld een kind over het hoofd zien dat achter een hekje loopt of zit te spelen. Een eenzijdig ongeval waarbij iemand met de auto tegen een boom klapt. Ook het gebruik van de telefoon tijdens het rijden is soms een oorzaak. En ook in bepaalde gevallen alcohol, drugsgebruik of een combinatie van beide. Gevolg is veel menselijk leed en ook enorme schade. Kost klauwen met geld.”

Nieuws

menu