Alien stopt als voorzitter Plaatselijk Belang Tuk. 'Het gaat niet alleen om de grote projecten in ons dorp, maar ook om de kleine dingen'

Alien Bisschop heeft 17 jaar in het bestuur gezeten van Plaatselijk Belang Tuk, waarvan de laatste ruim vijf jaren als voorzitter. Op maandagavond 27 maart draagt zij de voorzittershamer tijdens de voorjaarsledenvergadering over aan haar opvolger, Gert Brommer. „Ik stop dan wel als voorzitter, maar blijf wel vrijwilliger bij Plaatselijk Belang. Zo blijf ik bijvoorbeeld actief betrokken bij de jaarlijkse 4 mei herdenking in het dorp.”

Alien Bisschop stopt als voorzitter bij Plaatselijk Belang Tuk.

Alien Bisschop stopt als voorzitter bij Plaatselijk Belang Tuk. Foto: Wilbert Bijzitter

In december 2017 werd de nu 52-jarige Alien de eerste vrouwelijke voorzitter van de toen al 102 jaar bestaande vereniging Plaatselijk Belang Tuk. In haar periode kwamen meerdere projecten van de grond, waaronder de herinrichting Tukseweg. „Dat is nu bijna afgerond. Het gaat om het gedeelte tussen kinderdagverblijf Woldkasteel tot aan de Karrespoor-rotonde. Dat stukje wordt nog heringericht”, legt de vertrekkende voorzitter uit.

Oud-papierinzameling