Alternatief schoolkamp voor leerlingen Eekeringe

De leerlingen lopen hoog in de bomen van het klimbos in Paasloo.

De leerlingen lopen hoog in de bomen van het klimbos in Paasloo. Aangeleverde foto

Alle leerlingen van het praktijkonderwijs van Scholengemeenschap Eekeringe aan de Stationsstraat zijn het nieuwe schooljaar begonnen met drie dagen vol activiteiten in de omgeving. Deze dagen zijn georganiseerd in plaats van het gebruikelijke schoolkamp.

De docenten wilden graag een schoolkamp organiseren maar zij konden geen geschikte locatie meer vinden waar alle leerlingen drie dagen konden verblijven. Een van die docenten is Erdo Fidan. „Omdat we toch iets wilden organiseren voor onze leerlingen, hebben we gezocht naar lokale ondernemers die ons drie dagen konden helpen. We zijn uitgekomen bij zwembad ’t Tolhekke in Steenwijkerwold, het klimbos Avontuurlijk Paasloo, Smits Paviljoen in Giethoorn en de atletiekbaan in Steenwijk.”

Vorige week ondernamen de leerlingen allerlei activiteiten, met als doel samen te werken en van elkaar te leren. „Om wel het gevoel van een schoolkamp te creëren hebben we elke dag samen ontbeten en geluncht. De Jumbo in Steenwijk heeft dat beschikbaar gesteld. Daar zijn wij de supermarkt heel dankbaar voor”, zegt Fidan.

Woensdag begon het alternatief voor het schoolkamp voor alle leerlingen van het praktijkonderwijs. Ze hebben gezwommen, vlotten gebouwd, in bomen geklommen, en sportieve spellen gedaan. „We hebben ontzettend veel geluk gehad met het weer en zijn het drie onvergetelijke dagen geworden. Vrijdag hebben we de dagen afgesloten met een heerlijke barbecue waarna de leerlingen moe, maar voldaan, naar huis gingen.”