Ann Sijtsma laatste exposant op huidige locatie Galerie Steenwijk

Skyline Leeuwarden.

Skyline Leeuwarden. Werk van Ann Sijtsma

In Galerie Steenwijk aan de Meppelerweg wordt zaterdagochtend de nieuwe expositie geopend met werken van Ann Sijtsma. Het is de laatste expositie op de huidige locatie.

Ann Sijtsma is in 1974 afgestudeerd op de Kunstacademie ‘Vredeman de Vries’ in Leeuwarden. Na twee jaar de richting monumentaal gedaan te hebben en daarna de afdeling publiciteit - waar ze in afgestudeerd is - begon ze haar carrière als vormgever bij het WRIK, Welzijns-kritische Reclame en Ideologische Communicatie. Na een paar jaar is ze een eigen studio gestart met de verschuiving naar meer commerciële klanten.

De afgelopen jaren stonden in het teken van industriële vormgeving en monumentale / vrije kunst. Ze is op zoek naar nieuwe vormen door vrije kunst en het grafisch / digitale werk te integreren. Wat haar enorm boeit is het spanningsveld tussen fragmentatie en verbinding, tussen verdeeldheid en eenheid. Ze heeft als doel werk te maken waardoor een andere zienswijze mogelijk wordt, werk dat je gebruiken kunt om tot de kern van het bestaan door te dringen.

De opening van deze bijzondere tentoonstelling is op zaterdag 22 april om 10.30 uur. Als bijlage treft u de digitale versie van deze uitnodiging aan. Wees van harte welkom!

De bibliotheek en daarmee ook Galerie Steenwijk zullen van 10 mei tot en met 31 mei dicht zijn vanwege verbouwing en verhuizing. Eindelijk is het zover! Daarna volgt een feestelijke opening op de begane grond waar we later over informeren.