Anneke Boers exposeert in de Veldkei

Neem een kijkje in De Veldkei.

De expositie van realistisch fijn-kunstschilder Anneke Boers is vanaf nu tot en met 7 december te zien in MFC De Veldkei in Havelte.

Van jongs af aan heeft Anneke, die geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Hoogersmilde is, zich aangetrokken gevoeld om te tekenen en schilderen. Na een lange periode waarin ze heeft geëxperimenteerd met diverse materialen, stijlen en stromingen kwam ze tot de conclusie dat het realistisch schilderen met olieverf haar het meeste trok. Hierin heeft ze zich dan ook sterk ontwikkeld.

Ze heeft veel met en bij andere kunstschilders gewerkt en in de loop van de jaren haar eigen stijl ontwikkeld. Dit jaar hoopt ze de opleiding Realistische Fijnschildertechnieken, die ze volgt bij de Academie voor Realistische Schilderkunst Art Partout af te ronden. Anneke is van mening dat stilstaan achteruitgang betekent. Daarom gaat ze hierin verder verdiepen en ontwikkelen in realistisch portretschilderen.

Realisme is een kunststroming die in voorgaande eeuwen vooral ook door de grote meesters werd uitgevoerd. Na het uitvinden van het fototoestel nam deze vorm van schilderen sterk af. Het aantal realistische kunstschilders neemt nu weer toe. De onderwerpen van haar schilderijen haalt ze uit personen, dieren, voorwerpen en landschappen uit haar omgeving. Als ondergrond voor haar werk schildert ze zowel op doek, paneel of hout. Anneke exposeert regelmatig en daarnaast kun je haar werken regelmatig tegenkomen op kunstmarkten en beurzen. Ze werkt ook in opdracht. Dit loopt uiteen van een schilderij van een (klein)kind tot landschappen.

De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van De Veldkei. Op de website www.annekeboers.nl of op haar facebookpagina Anneke Boers realistisch kunstschilder is meer werk van haar te zien.

Nieuws

menu