Argentino Tango viert jubileum met ouderen

Tineke en Louisa Kuper met hun (groot)ouders.

Tineke en Louisa Kuper met hun (groot)ouders. Hilda Knol

Steenwijk - Argentino Tango bestaat twintig jaar. De familie Barsoum-Kuper, de eigenaar van het restaurant aan de Woldpromenade, vierde dat donderdagavond 27 februari samen met 26 ouderen.

“Het lijkt ons erg leuk om ter ere van ons 20-jarige bestaan in februari een diner te organiseren voor (eenzame) ouderen. Dit diner is kosteloos. Kent of bent u een organisatie die deze groep weet te bereiken, neem dan alstublieft contact met ons op,” schreef Louisa Kuper op 22 januari op facebook. Tot haar verrassing werd het bericht massaal gedeeld en geliked en lazen 8.000 mensen het. Ook Maureen ten Hoope van Zorgmies kreeg het bericht onder ogen en reageerde enthousiast. Samen met andere werkers in de zorg nodigen zij namens Argentino een aantal ouderen uit voor de feestelijke maaltijd en stelden ze samen een keuzemenu samen.

‘Mooi initiatief’

Op 27 februari is het zover. Nadat Ten Hoope iedereen welkom heeft gegeten delen de medewerkers van het restaurant kommen soep rond. Chris Broers helpt een handje. “Ik kom hier regelmatig eten en vond het zo’n leuk initiatief, dat ik heb aangeboden om te helpen met serveren. Een man die liever niet met zijn naam in de krant wil, laat zich de soep goed smaken. “Mooi initiatief, dat doet niet iedereen,” zegt hij. Samen met de andere ouderen zingt hij even later: “Mooi, mooi, mooi man”. Daniël Elschot begeleidt hen daarbij met zijn eenmansorkest. Hij is muzikale vrijwilliger bij Nijenstede en Zonnekamp.

Drempel

Joop (65) uit Steenwijk wil graag kwijt dat hij het etentje een prachtig idee vindt. “Als je me dat een paar jaar geleden had gevraagd, dan was ik niet gekomen, toen was ik zo depressief dat ik niet meer buiten kwam.” Ada Ent, medewerker van Thuisbegeleiding Zorggroep Oude en Nieuw Land, heeft hem meegenomen naar het etentje. “We helpen hem en anderen om weer onder de mensen te komen.” Dat doen Regina Jongschaap van Buurtzorg en Mathilda Smit van Henrie Rijke Thuisbegeleiding ook. Zij hebben elk een groepje mensen mee naar het jubilerende restaurant genomen. “Voor de mensen is het fijn als er een bekend gezicht meegaat, want ze stappen zelf niet zo gemakkelijk over de drempel,” weet Smit.

Tineke Kuper en haar dochter Louisa zijn blij dat hun initiatief goed ontvangen wordt. “Bij ons 19-jarige bestaan hebben we cliënten van de Voedselbank uitgenodigd, dit jaar wilden we ouderen een hart onder de riem steken. Van mijn eigen opa en oma weet ik dat ouderen vaak alleen thuis zitten. Met dit initiatief wilde we verschillende organisaties bereiken, zodat mensen die elkaar niet kenden, op deze manier nieuwe vriendschappen konden opbouwen of gewoon een gezellige avond beleven,” zegt Louisa. Die grootouders, Henk en Regina Kuper, eten ook een hapje mee. Vlak voordat het hoofdgerecht wordt opgediend zegt Regina met een lach op haar gezicht: “Goed initiatief. Gezellig toch!”