Muzikale Crescendo-klanken en geschenken op afstand van de familie voor de jarige Hajo van der Helm

Aubade voor jarige Hajo van der Helm

Muzikale Crescendo-klanken en geschenken op afstand van de familie voor de jarige Hajo van der Helm Sieb van der Laan

Steenwijk - Je zag zijn bovenlip trillen, maar hij hield het droog. Crescendo speelde ‘lang zal hij leven in de gloria’, en de meezingende familie bracht cadeautjes op afstand. De bekende Steenwijker Hajo van der Helm tikte donderdag 75 lentes aan.

„En Hajo heeft het knap zwaar. Niet alleen de beperkingen rond corona, maar zijn vrouw Margriet ligt in het ziekenhuis. Ze moet een zware operatie ondergaan”, vertelt broer Douwe. Mede om die reden wilde de familie iets doen voor hun jarige broer. Even daarvoor had Douwe een bord met daarop het opschrift: ‘We zijn verbaasd dat hij nog steeds blaast’ in de tuin geplaatst van de woning aan Storrenhoeve waar Hajo woont. Op het bord ook een foto waarop Hajo te zien is als hij op oudjaarsavond vanaf de trans van de Steenwijker Toren blaast. Een lange traditie van de Steenwijker muziekvereniging. 

Het feestvarken stond zelf vol verbazing en zichtbaar overdonderd in de deuropening de bijzondere felicitaties en aubade in ontvangst te nemen. Naast Douwe waren ook broers Anne, Jacob en zus Lies aanwezig en diverse leden van Crescendo waaronder voorzitter Wim Beute. Want de hele familie van Hajo is actief bij Crescendo. „Hajo is het oudste lid van Crescendo, zowel qua leeftijd als het aantal jaren dat hij een muziekinstrument bespeelt.”

66 jaar lid

Hajo kwam destijds via Ruurd Visscher bij Crescendo. Die speelde daar op de grote trom. „Hij is op 9-jarige leeftijd begonnen op bugel en is dus al 66 jaar lid van de vereniging.” De familie vertelt nog een aardige anekdote. „De vroegere buurjongen van Hajo was PvdA-prominent Hans Kombrink. Ze waren gek van knikkeren. Hajo was daar heel goed in, maar verloor op een dag een potje om honderd knikkers van Hans. Dat zat hem niet lekker…”