Badeendjes-race: opbrengst voor vluchtelingen uit Oekraïne

Van links naar rechts: Henk de Jong, Martin van ’t Veen van Bijzonder Druk, en Theo Holleboom. Henk en Theo zijn beiden lid van de Odd Fellows. Foto: Sieb van der Laan

Op zaterdag 14 mei was er in het centrum van Steenwijk voor het eerst een stand te zien waarin leden van Odd Fellows en Lions loten verkochten voor de ‘badeendjesrace’. Beide clubs organiseren gezamenlijk op zaterdag 16 juli tijdens de opening van de Vestingfeesten deze bijzondere race. De opbrengst van de loterij is bestemd voor hulp aan de vluchtelingen uit de oorlog in Oekraïne, en dan speciaal voor hulp in deze regio.

De organisatoren werden gesponsord door drukkerij Bijzonder Druk. Dit grafisch bedrijf drukte gratis de loten en verzorgde PR-materiaal in de vorm van een groot spandoek en een mooie beachvlag met de opdruk ‘Badeendjesrace’.

Het idee van een badeendjesrace, waarin elk lotnummer gekoppeld is aan een badeendje met hetzelfde nummer, is niet nieuw, maar de race zelf is wel spectaculair. Er zullen op de bewuste zaterdag 6000 badeendjes door middel van een hijskraantje met daaronder een ‘big bag’ te water worden gelaten. De voor- en nadelen van verschillende locaties worden door de organisatie nog nader onderzocht , maar twee goede mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het Steenwijkerdiep of de Looijersgracht. De badeendjes zijn genummerd en de eendjes die het eerst, via een soort fuik, de finish bereiken, winnen een mooie prijs. Degene die het lotnummer kan laten zien met hetzelfde nummer als het winnende eendje wint de eerste prijs: een elektrische damesfiets met middenmotor. Daarnaast is er nog een aantal andere mooie prijzen, waaronder tien dinerbonnen van 100 euro.

Van de zesduizend beschikbare loten is er al een flink aantal verkocht, maar nog lang niet alle. Daarom staat de stand met loten er de komende zaterdagen opnieuw. Bovendien probeert de organisatie ook een flink aantal loten te verkopen via de andere serviceclubs en ondernemers in de stad.

Nieuws

menu