Badeendjes-race van Odd Fellows Steenwijk en Lionsclub Steenwijkerland tijdens openingsdag van Vestingfeesten. Opbrengst loten voor vluchtelingen uit Oekraïne

Jannes Mulder in de promotiefilm. Foto: Stillframe en promotiefilm

Op zaterdag 16 juli is het de openingsdag van de Vestingfeesten. Tijdens de openingsdag worden om 14.00 uur zesduizend plastic badeendjes te water gelaten. Dit gebeurt aan de kop van het Steenwijkerdiep, door middel van een hijskraantje waaraan een big bag hangt.

Als de eendjes allemaal in het water liggen, helpt de Steenwijker brandweer om ze naar de finish te spuiten. De tien tot vijftien eendjes (ze zijn trouwens allemaal genummerd zijn) die het eerst de finish bereiken winnen een prijs. De eendjes zijn gekoppeld aan loten en de loten zijn al een aantal zaterdagen achter elkaar verkocht in de stad.

Hulp aan vluchtelingen

Het eendje met het winnende lotnummer heeft gewonnen. Het gaat allemaal om een actie georganiseerd door Odd Fellows Steenwijk en Lionsclub Steenwijkerland, waarbij de opbrengst bestemd is voor de hulp aan vluchtelingen uit de oorlog in Oekraïne, en dan speciaal voor hulp deze onze regio.

Het kraampje waar de loten verkocht worden staat nog twee zaterdagen op de hoek van de Vrouwenstraat en de Oosterstraat, namelijk op 2 en 9 juli. Het kan niet missen, want PR-materiaal, gratis beschikbaar gesteld door Bijzonder Druk, wijst de weg. Wie wil kan dus nog loten kopen op die zaterdagen tussen 10.00 en 15.00 uur.

De hoofdprijs is een elektrische fiets en daarnaast zijn er nog een kledingbon ter waarde van 250,- (beschikbaar gesteld door Nautic Blue en Elja Mode), een wijnpakket en twaalf dinerbonnen van 100,- euro te winnen. De loten kosten 5,- euro per stuk.

Hieronder is een promotiefilmpje over deze actie te zien:


Nieuws

menu