Badmeester Herman Lammerts stopt na ruim veertig jaar bij de Stichting Sport Verstandelijk Gehandicapten uit Steenwijk: 'Dan ben ik dus een halve eeuw badmeester geweest'

„Een kanjer van een badmeester. Veel van hem geleerd”, zegt Paul Poiesz likkend aan een ijsje. Badmeester Herman Lammerts nam maandagavond na ruim veertig jaar afscheid van de SSVG, wat staat voor Stichting Sport Verstandelijk Gehandicapten. Voor de 76-jarige badmeester waren er lieve woorden, complimenten, een fraaie bos bloemen en presentjes aan de rand van zwembad de Waterwijck.

Herman Lammerts (midden) nam deze week afscheid als badmeester van de SSVG.

Herman Lammerts (midden) nam deze week afscheid als badmeester van de SSVG. Foto: Sieb van der Laan

„Herman is bij ons al actief sinds 1981. Het jaar waarin de SSVG is opgericht”, zeggen Jannie Oostra en Hilda Viel. „Hij gaf in het verleden op maandagavond training aan de zwemmers en zwemsters van ’t Tolhekke en aansluitend aan de SSVG. Want de SSVG zwemt nog in drie groepen. Dan heb je het toch over zo’n dertig fanatieke zwemmers.” Het woord ‘jammer’ klinkt een aantal malen. „Want het is echt jammer dat Herman ermee stopt. Hij was altijd heel gedreven. De badmeester woont in Wolvega, maar heeft nooit om een onkostenvergoeding gevraagd. Hij was er altijd. Ook tijdens het Sinterklaasfeest. Sierd Tilma geeft ook training. En zelf heb ik ook wel lesgegeven”, zegt Hilda Viel.

Nieuws

menu