Bakkerij Berghuis vertrekt uit Steenwijk. AH van Etten neemt winkelpand en personeel over. 'Geeft ook weer energie om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te proberen'

Bakkerij Berghuis en daarmee ook de welbekende ‘Kontjes’ vertrekken uit Steenwijk. De keuze om het pand naast de AH van Etten te sluiten is een optelsom, zo legt eigenaar en bakker Rikus van Der Bijl het besluit uit. „De klap van corona, de energieprijzen, de inflatie en het gebrek aan vakmensen heeft ons de knoop doen doorhakken: we stoppen ermee in Steenwijk.” Deze zaterdag gaan de deuren dicht.

Bakkerij Berghuis is eind vorige maand vertrokken uit Steenwijk. Het winkelpand en het personeel zijn overgenomen door buurman AH van Etten.

Bakkerij Berghuis is eind vorige maand vertrokken uit Steenwijk. Het winkelpand en het personeel zijn overgenomen door buurman AH van Etten. Foto: Martijn Bijzitter

Rikus van der Bijl kon het niet meer bolwerken. De winkel in Steenwijk bracht simpelweg te weinig op. De omzet is te laag. Daarnaast werkt hij zich een slag in de rondte om het draaiende te houden. En dat is jammer, want hij had nog wel wat plannen met het winkelpand waar de bakkerij zich in 2015 vestigde . „Het is zeker jammer. We hebben net de coronaperiode overleefd en we hadden toekomstplannen om dingen uit te breiden in de winkel in Steenwijk. We hadden allerlei ideeën en hebben er ook flink geïnvesteerd de afgelopen jaren.”

Gedwongen vertrek

Nieuws

menu