Bakkerij Houtsma in Vollenhove opent dinsdag weer de deuren

Bets Houtsma met zoon Pieter achter de toonbank van de bakkerij.

Bets Houtsma met zoon Pieter achter de toonbank van de bakkerij. Sieb van der Laan

Na bijna 50 jaar in hun bakkerij aan de Kerkstraat te hebben gewerkt namen Bets en Douwe Houtsma afgelopen april afscheid van hun zaak. De ambachtelijke bakkerij ging verbouwen en nam afscheid van de vorige generatie. Deze dinsdag gaan de deuren na die flinke verbouwing weer open.

De bakkerij ging drie jaar geleden al over naar zoon Pieter Houtsma, maar nu staat hij samen met zijn vrouw Suzan aan het roer. Pieter en Suzan maakten al lang geleden plannen om de bakkerij te moderniseren, met broodjes en koffie. Door corona liepen de plannen vertraging op, maar Pieter is achter de schermen druk bezig geweest met de verbouwing. Die zijn nu dus klaar.

De winkel is een keer zo groot geworden en is daarmee klaar voor de toekomst. Maandag is er een openingsfeest voor genodigden, maar vanaf dinsdag kunnen de klanten weer terecht voor het versgebakken brood van Bakkerij Houtsma.