Bakkerij Muis één jaar aan de Scholestraat

Reinske Muis in de koffiecorner.

Reinske Muis in de koffiecorner. Foto: Sieb van der Laan

STEENWIJK – Deze maand is het alweer een jaar geleden dat Bakkerij Muis zich aan de Scholestraat 40 in Steenwijk heeft gevestigd. Dat jubileum vieren eigenaren René en Reinske Muis met de kortingsactie Tropische Fruitcake.

Voor René en Reinske is het een druk en hectisch jaar geweest om naast hun bakkerij in Steenwijkerwold het tweede filiaal in Steenwijk op te starten. Daarin zijn ze goed geslaagd. Inmiddels hebben zij al een trouwe klantenkring opgebouwd. „Ik ken al aardig wat mensen bij naam en weet wat hun wensen zijn, dat maakt het gezellig om hier te werken,” zegt Reinske. Dat doet zij samen met haar dochter Rendi en de medewerksters Esther en Kristen. „Afgelopen jaar kregen wij veel leuke reacties en mooie complimenten voor ons assortiment brood, cake, gebak, koekjes en bonbons.” Ze merkt dat toeristen de Steenwijker Torencake en Steenwijker Koekjes waarderen.


De familie Muis is blij met de mooie locatie aan de Scholestraat. „Met Kerst, Oud en Nieuw en tijdens de Vestingfeesten zijn we vaak het centrum ingelopen om bezoekers iets lekkers aan te bieden,” zegt Reinske. Het winkelpand heeft verder als voordeel dat het ruimte biedt voor de koffiecorner. Hier kun je genieten van een Steenwijks Koffiekwartiertje met koffie of thee en een gebakje of andere lekkernij. Verder kunnen klanten de oude politiecel reserveren voor een uitgebreide high tea, die toepasselijk ‘Muis Thee’ heet. Die bestaat uit ‘Muizenhapjes’, bonbons, cake, brownies en scones. In de kelder heeft Reinske haar chocoladekelder, waar ze de lekkerste bonbons maakt. Sinds een paar maanden heeft Bakkerij Muis bovendien een terrasje aan de voorkant.


De kortingsactie Tropische Fruitcake geldt deze week van woensdag tot en met zaterdag. Deze voordelige geprijsde cake is ook verkrijgbaar in Steenwijkerwold. Houd de Facebooksite en de website www.bakkerijmuis.com in de gaten voor nog meer aantrekkelijke aanbiedingen.