Bedrijf G. Hellinga B.V. overhandigt jubileumcheque aan hospice het Riemkehuis Steenwijk

Meine Buitenhuis overhandigt samen met Jos de Laat, mede-directeur van G. Hellinga, de cheque aan Femmy Scholten, coördinator van het hospice.

Meine Buitenhuis overhandigt samen met Jos de Laat, mede-directeur van G. Hellinga, de cheque aan Femmy Scholten, coördinator van het hospice. Foto: Aangeleverd

Het was het idee van Meine Buitenhuis, oud-medewerker van recyclingbedrijf G. Hellinga B.V., om het Riemkehuis als het goede doel voor de feestavond op 25 november ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van het bedrijf voor te dragen.

Hij was op het idee gekomen omdat zijn dochter Bianca als verzorgende IG bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land bij het Riemkehuis betrokken is. Zijn vrouw Alie bakt voor de vrijwilligers zo nu en dan kniepertjes. Het zorgteam is er voor de verpleegkundige handelingen omdat vrijwilligers dat niet mogen. Het Riemkehuis is een non-profit organisatie die volledig op vrijwilligers draait. Meine heeft vrijdag samen met Jos de Laat, mede-directeur van Hellinga, de cheque overhandigd aan Femmy Scholten, coördinator van het Hospice.

De Stichting Terminale Thuishulp Noordwest Overijssel is er voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn. Meer dan 50 vrijwilligers zijn er voor de mensen die voor een korte tijd in het hospice verblijven en/of waken bij mensen thuis. De stichting bestaat volgend jaar 30 jaar en het hospice bestaat volgend jaar 15 jaar. „De oprichting van het hospice was mogelijk door een legaat van één van de vrijwilligers, mevrouw Riemke Herzog. Aanvankelijk met 1 appartement, toen twee en sinds 2020 3 appartementen”, aldus Gerry Teurlinckx, medeoprichter en bestuurssecretaris.

De mensen, gasten, zijn bij het hospice voor een korte tijd (max. 3 maanden). Zij zijn ernstig ziek en worden niet meer beter. Zij hebben een eigen appartement, met keuken en badkamer. De familie/vrienden kunnen komen wanneer ze dat willen, ze kunnen er koken of zelfs slapen. „We proberen een huiselijke sfeer te creëren, men mag een aantal spullen, zoals een stoel of schilderij vanuit huis meebrengen.”

Bij de stichting werken alleen vrijwilligers. Ook de coördinatoren en het bestuur werken vrijwillig. „Een mooie cheque als deze van Hellinga zijn we dan ook erg blij mee. Het hospice is toe aan een nieuw telefoon/alarmsysteem en daar kan dit een mooie bijdrage voor zijn”, aldus Miriam Slomp-Dekkers, voorzitter van de stichting.