Begeleiding bij verlies en rouw: Sociaal Werk De Kop start een lotgenotengroep

In augustus start Sociaal Werk De Kop een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Pixabay

Bij Sociaal Werk De Kop komt regelmatig de vraag om mensen te ondersteunen die te maken hebben met verlies. Daarom start er in na de zomervakantie een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren.

Met verlies en rouw heeft iedereen te maken in het leven. Het verlies van een geliefde, door overlijden of door scheiding, verlies van baan of bijvoorbeeld het verlies van gezondheid. Verlies dat ingrijpt in het leven en aandacht nodig heeft om weer verder te kunnen.

‘Ik voel me alleen, niet begrepen, raak overspoeld door emoties, hoe krijg ik weer grip op mijzelf?’of ‘Ik ben zo moe, het lukt met niet om te huilen, ik MOET door maar ik loop vast.’ en ‘Ik heb het gevoel dat het niet normaal is zoals ik reageer en voel me schuldig…’. Dit zijn reacties van mensen die met verlies te maken hebben.

Een vrouw die door Sociaal Werk De Kop is begeleid in het proces na het overlijden van haar partner zei na afloop: „Er is stilgestaan bij dat wat écht aandacht nodig had. Ik kon mijn verhaal vertellen zonder oordeel. De begeleiding heeft mij geholpen om mijn leven weer te kunnen leiden op een manier zoals ik dat graag wil. Het verlies van mijn partner is er, de pijn, het verdriet. Maar het is anders geworden, het is verweven in mijn levensverhaal.”

Eind augustus 2022 start er een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren: “Verder zonder jou…”. Heeft u hier interesse voor of wilt u meer informatie? U kunt contact met Sociaal Werk De Kop via mail info@sociaalwerkdekop.nl of via het telefoonnummer 0521-745080.

Nieuws

menu