Beheerder: De Vijverhof moet leeg in december, anders dreigt faillissement

Waar bewoners van De Vijverhof in een kort geding eisten dat ze voorlopig in de flat mogen blijven wonen, kwam beheerder Aandacht Vastgoed met een tegeneis: ze moeten binnen drie dagen na het vonnis van de rechter vertrekken.

Aandacht Vastgoed loopt het risico dat haar bedrijf over de kop gaat als De Vijverhof niet leeg wordt opgeleverd.

Aandacht Vastgoed loopt het risico dat haar bedrijf over de kop gaat als De Vijverhof niet leeg wordt opgeleverd. Foto Wilbert Bijzitter

‘Juridische rookgordijnen’ en ‘schimmige constructies’, werd geroepen tijdens het kort geding in Zwolle woensdag. In een volle rechtszaal streden de circa 45 bewoners van De Vijverhof in Steenwijk voor een dak boven het hoofd. Het pand moet per 15 december leeg, zegt beheerder Andrea Veld van Aandacht Vastgoed. Andrea Veld, bij veel bewoners de gebeten hond, zei klem te zitten tussen bewoners die er willen blijven en de eigenaar die haar opdraagt het pand leeg op te leveren. Want is De Vijverhof op 15 december niet leeg en verlaten, dan dreigt een faillissement voor haar bedrijf, zei haar advocaat Harm-Jan Meijer. Hij kwam ook met een tegeneis: binnen drie dagen na het vonnis van de rechter moeten de bewoners hun flats leeg achterlaten, onder dreiging van een dwangsom van 100 euro per dag. Ontruiming zou dan ‘desnoods met de sterke arm’‘ afgedwongen worden.

‘Altijd permanent bewoond’