Beleef, ervaar & geniet in Rabo Theater De Meenthe

Rolf Sanchez komt zaterdag 9 april naar De Meenthe. Foto: Ruud Baan

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Lale Gül, Tis hier geen hotel, The Five Great Guitars, Hendrik Jan Bökkers, Rolf Sanchez, Tryo, Erik Scherder en Geert Mak.

Tis hier geen hotel

De voorstelling ‘ #pubers #gottalovethem’ van Tis hier geen hotel is te zien op woensdag 6 april, aanvang 20.00 uur. In deze voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn.

Lale Gül

Het theatercollege van Lale Gül is te zien op woensdag 6 april, aanvang 20.00 uur. In Ik ga leven zoekt Güls alter ego Büsra de grenzen van haar streng islamitische opvoeding op, wat in de praktijk betekent dat ze alles stiekem moet doen, van make-up dragen tot laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen. Deze voorstelling maakt deel uit van het Schrijversfestival.


The Five Great Guitars

De voorstelling Black Magic Woman’ van The Five Great Guitars is te zien op donderdag 7 april, aanvang 20.00 uur. Black Magic Woman, Samba Pati, Jingo Loba, Europe, Oye Como Va, Moonflower, Soul Sacrifice, Well All Right, She’s not there, Smooth en Maria Maria… Wie kent ze niet? Deze en talloze andere hits van Carlos Santana en zijn superband worden op virtuoze wijze vertolkt, tijdens dit avondvullende programma vol vuurwerk op de snaren. Oprichter van The Five Great Guitars Jan Kuiper, speelt samen met zijn gitaarvrienden Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Digmon Roovers en Marcel de Groot akoestische en bluesy arrangementen van de allermooiste songs van deze legendarische Latin Guitar Hero!

Hendrik Jan Bökkers

De voorstelling ‘Thuus he’j ook niks te lachen’ van Hendrik Jan Bökkers is te zien op vrijdag 8 april, aanvang 20.00 uur. Deze voorstelling is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.

Rolf Sanchez

De voorstelling ‘Mi Aventura’ van Rolf Sanchez is te zien op zaterdag 9 april, aanvang 20.00 uur. Rolf Sanchez en zijn band Latin Society vormen een authentiek muziek fenomeen. Hij weet het publiek weg te blazen met zijn vocale kunsten en kan je laten dansen alsof je echte Latin heupen hebt. In ‘Mi Aventura’ neemt Rolf Sanchez je mee in een rollercoaster vol emotie. Niemand kan meer om multi-talent Rolf Sanchez heen, noch Latin muziek.

TRYO

De voorstelling ‘van TRYO (trio cabaretiers try-outen is te zien op zaterdag 9 april, aanvang 20.15 uur. TRYO oftewel “trio cabaretiers try-outen”, is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaret acts ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt TRYO deze cabaretiers naar het theater. Iedere TRYO is anders, elke show een wisselende line-up met nieuw talent, winnaars van cabaret festivals en gevestigde namen die bij TRYO komen try-outen voor hun nieuwe voorstelling.

Erik Scherder

Het theatercollege van Erik Scherder en Jan Vayne is te zien op zondag 10 april, aanvang 15.00 uur.

In dit concertcollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend! Zijn muzikale partner is deze middag pianovirtuoos Jan Vayne. Ook is er na afloop een meet & greet en signeersessie. Het belooft een prachtige en leerzame middag te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie! „Een middag vol verrassingen, improvisatie en interactie met het publiek”.

Geert Mak

De lezing van Geert Mak is te zien op dinsdag 12 april, aanvang 20.00 uur.
Geert Mak groeide op in Friesland, als zoon van een gereformeerd predikant. Hij studeerde staatsrecht en rechtssociologie in Amsterdam. Hij koos echter al snel voor de journalistiek, en werkte voor de Groene Amsterdammer, NRC-Handelsblad en de VPRO-radio. Deze avond wordt Geert Mak geïnterviewd over de vele boeken die er van zijn hand zijn verschenen.

Ook te zien: De Speld op 13 april. Lèvi Weemoedt op 14 april. 3JS op 14 april. Beth & Flo op 14 april. Yentl en de Boer op 15 april. Ralph de Jongh op 15 april. De Oudheer Broeders op 16 april. Mamma Medea op 20 april. Miriam van Reijen op 20 april. Tineke Schouten op 21 april. Matangi Quartet op 21 april. 70s Unplugged op 22 april. Moonshine Ramblers op 22 april. De Bazuin op 23 april. Bovenste Knoopje Open op 23 april. Willem Junior op 24 april. Abba Gold op 28 april.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu