Beste natuurkundestudent van Nederland Revi Gerner uit Onna is gehuldigd in Den Haag: 'Leuk om iedereen weer even te zien'

In de theorietoets maakte hij nog wat kleine domme foutjes, zo zegt hij zelf. Maar: „Het practicum ging best wel heel goed”, vertelt Revi Gerner (17) over zijn Olympiade-overwinning van afgelopen week. Gisteren werd Revi in Den Haag gehuldigd als beste natuurkundestudent van Nederland.

Revi ontving samen met het Nederlands team van de natuurkunde Olympiade de felicitaties van de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma (derde van rechts).

Revi ontving samen met het Nederlands team van de natuurkunde Olympiade de felicitaties van de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma (derde van rechts). Foto: Wilfried Gerner

Vorig jaar was hij nog de nummer twee, maar afgelopen week was het raak. Op de nationale Natuurkunde-olympiade was hij na een week van colleges, een practicum- en een theorietoets over thermodynamica, wisselstromen en golfoptica de beste van het land. Een heel indrukwekkende prestatie.

Nieuws

menu