Bestelbus brandt volledig uit in Steenwijk

De bestelbus brandde helemaal uit.

De bestelbus brandde helemaal uit. Foto: Compact Media

Op de Middenweg ter hoogte van het sportcomplex De Nieuwe Gagels is zaterdagmiddag rond half zes een bestelbus volledig uitgebrand.

Nog voor aankomst van de brandweerkorpsen van Steenwijk en Havelte sloegen de vlammen al uit het voertuig. Volgens de eigenaar werd hij er door een voetganger op geattendeerd dat er iets met zijn voertuig aan de hand was, Bij het uitstappen merkte hij pas op dat zijn bestelbus in brand stond. De bestuurder haalde direct zijn kind uit de auto die hij vervolgens overhandigde aan de vrouw.

De man ging direct terug naar zijn bedrijfswagen om de Argon gasfles achter uit zijn bus te halen, dit kostte hem nogal wat moeite, omdat hij deze vanwege het transport goed had vast gezet. Uiteindelijk lukte het hem de gasfles enigszins uit het voertuig te krijgen, terwijl de vlammen razendsnel om zich heen grepen. De gasfles werd nog wel door de brand aangestraald, waardoor er sprake was van ontploffingsgevaar. Door de metershoge vlammen sloeg het vuur ook over op aangrenzende bosschages.

Bij aankomst van de brandweer van Steenwijk werd het publiek zoveel mogelijk op afstand gehouden en gingen de brandweerlieden voorzichtig te werk door vanaf een afstand het vuur te blussen en de gasfles zo goed mogelijk te blussen. De bestelbus brandde echter wel volledig uit, de precieze oorzaak is niet bekend.

Het verkeer ondervond veel overlast door de brand omdat er een verkeersopstopping ontstond op de kruising van Gagelsweg met de Middenweg, omdat dit de enige toegangsweg in en uit de wijk was.

Ten tijde van de voertuigbrand aan de Middenweg werd er ook een brandgerucht aan de Auken bij Zuidveen gemeld, waarvoor de brandweerkorpsen van Giethoorn en Vledder werden gealarmeerd, hier bleek het te gaan om loos alarm.