Bewoners van zorgcentrum in Steenwijk worden dankzij hengelsportvereniging getrakteerd op een bijzonder uitje in de natuur

Bewoners van de Variant gaan vissen met vrijwilligers van de hengelsportvereniging uit Steenwijk. Foto: Sportvisserij Nederland

Cliënten van dagbesteding De Variant in Steenwijk gaan op 20 en 27 september en 4 en 11 oktober met vrijwilligers van hengelsportvereniging HSV Steenwijk een ochtend of middag vissen.

Het initiatief Samen Vissen is in het leven geroepen omdat een kwart van de bewoners van zorgcentra niet meer buiten komt. Dit vanwege het feit dat zij dat zelf niet meer kunnen of omdat er simpelweg geen begeleiding is om met hen mee te gaan. Terwijl contact met de natuur juist goed is voor deze kwetsbare groep ouderen, zo blijkt uit onderzoek. Vaak bewaren deelnemers mooie herinneringen aan vissen en soms was het zelfs een grote hobby van ze.

Vrijwilligers van de hengelsportvereniging zorgen tijdens de activiteit voor hengels, aas, voer en begeleiding. De activiteitenbegeleiders van het verzorgingstehuis helpen de deelnemers naar de waterkant en zorgen ervoor dat de ouderen kunnen zitten, tussendoor een hapje kunnen eten of wat te drinken hebben.

Nieuws

menu