Bewonersvereniging ‘Binnen de Veste’ houdt enquête

De opening van stadstuin De Nettelbosch. De bewonersvereniging was nauw betrokken bij dit plan.

De opening van stadstuin De Nettelbosch. De bewonersvereniging was nauw betrokken bij dit plan. Archief Sieb van der Laan

Bewonersvereniging ‘Binnen de Veste’, de belangenvereniging voor bewoners in de Steenwijker binnenstad, houdt enquête onder haar leden.

„De vereniging wil een aanspreekpunt zijn voor de bewoners van onze prachtige binnenstad en een gesprekspartner zijn voor gemeente en ondernemers. Onze aandachtsgebieden zijn leefbaarheid, verkeer, sociale cohesie, vergroening, duurzaamheid, historische elementen, aanpak leegstand en verpaupering, etcetera”, licht Wijnand Oosterhof van de vereniging toe.

„Jaarlijks worden een of meer activiteiten georganiseerd door en voor de leden, waarbij we elkaar gezellig treffen op een barbecue of stamppotbuffet. Een groepje leden speelt eens per week jeu-de-boules en een aantal keren deden we een Pubquiz.”

Fijne plek om te wonen

„Wonen in de binnenstad is bijzonder. We wonen midden in de rijke historie van een prachtige vestingstad. In het gezellige koophart van een uitgestrekte gemeente, met de nodige reuring van evenementen, markten en horeca. Daartoe past ook gemeentelijk beleid en regelgeving waarbij we de belangen van bewoners onder de aandacht willen houden. Wij vinden het van belang dat onze binnenstad een fijne plek blijft om te wonen. Graag willen wij meer inzicht op de wensen en behoeften van onze leden”, licht Wijnand verder toe.

De vereniging werkt momenteel aan een visiestuk, waarin beschreven wordt welke aspecten van het aangenaam wonen in de binnenstad stad de aandacht hebben. „Zo’n stuk is er, maar moet regelmatig worden aangepast. Daarbij hebben wij uiteraard onze leden nodig, wij vertegenwoordigen hen. Wij vragen onze leden daarvoor medewerking door middel van een enquête.”

Wie in de binnenstad woont, maar nog geen lid is van bewonersvereniging ‘Binnen de Veste’ en wel lid willen worden, dan verwijst de vereniging naar de website https://bvbinnendeveste.nl . Wie zich opgeeft als lid, zal ook de enquête ontvangen.