Bibliotheek Kop van Overijssel leest voor op Nationale Ouderendag

In Zonnekamp genoten enkele bewoners van het verhaal Straatje van Yvonne Keuls. Foto: Bibliotheek Kop van Overijssel

Vrijdag 7 oktober 2022 is de Nationale Ouderendag. In samenwerking met bibliotheken en verzorgingshuizen greep de Leescoalitie deze dag aan voor het organiseren van de tiende Nationale Voorleeslunch. De Bibliotheek Kop van Overijssel sloot hierbij aan door bewoners van verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk rond koffietijd te trakteren op een mooi verhaal.

Met deze activiteit wil de Bibliotheek Kop van Overijssel laten zien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden. In Zonnekamp genoten enkele bewoners van het verhaal Straatje van Yvonne Keuls. „Dit is zo waardevol, leuk en gezellig”, aldus Rita Mouwer van Zonnekamp. „Het verhaal was heel herkenbaar en er was ruimte om tussendoor herinneringen op te halen. Je zag de mensen genieten. Dit is echt voor herhaling vatbaar.”

Positieve dagbesteding

Voorlezen draagt bij aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. Zo kan het een rol spelen in het doorbreken van het isolement, waarin sommige ouderen verkeren. Het biedt ontspanning en is een mooie aanleiding om met elkaar van gedachten te wisselen. Ook stelt het ouderen met een visuele beperking in staat om toch van verhalen te genieten. De Bibliotheek Kop van Overijssel is dan ook op zoek naar vrijwilligers die één keer in de week/maand willen voorlezen aan ouderen. Neem voor meer informatie contact op met Astrid Mensink, Bibliotheek Kop van Overijssel, mail: a.mensink@bibliotheekkopvanoverijssel.nl .


Nieuws

menu