Bibliotheek Steenwijk gaat verbouwen; vanaf woensdag 10 mei is de bieb gesloten

De bibliotheek in Steenwijk is dinsdag 9 mei voor het laatst open.

De bibliotheek in Steenwijk is dinsdag 9 mei voor het laatst open. Foto Martijn Bijzitter

De bibliotheek aan de Meppelerweg gaat verbouwen. Op dinsdag 9 mei is de laatste dag dat de bibliotheek open is en dan is iedereen nog van harte welkom om boeken te komen uitzoeken, reserveringen op te halen, te werken of studeren, maar op woensdag 10 mei wordt de hele bibliotheek leeggehaald en gaat de verbouwing beginnen. Vanaf 2 juni staan de bibliotheekmedewerkers weer klaar voor iedereen in een compleet vernieuwde bibliotheek.

Alles van de eerste verdieping, waar nu de werkplekken en de leeszaal met koffie en tijdschriftenuitleen zijn, wordt naar de begane grond verhuisd. Ook Galerie Steenwijk en de kantoren op de eerste verdieping verhuizen naar beneden. Er zullen wanden worden doorgebroken en verplaatst, meubels worden verschoven en de bibliotheek wordt opnieuw ingericht. Omdat dit best wel wat geluids- en stofoverlast geeft, is besloten om de bibliotheek helemaal te sluiten tijdens deze verbouwing. In deze weken is er ook geen groepsbezoek of een andere activiteit in de bibliotheek mogelijk.

Extra veel en lang lenen

In deze periode kunnen de bibliotheekleden extra veel boeken, extra lang lenen! Niemand hoeft een boete op te lopen. Uiteraard zijn de bibliotheekleden ook van harte welkom in andere vestigingen als Steenwijkerwold en Giethoorn. Ook blijft alles in de online bibliotheek altijd beschikbaar. De bibliotheek Steenwijk is weer vanaf 2 juni open.

Feestelijke opening

Een dag om in de gaten te houden is 10 juni. Op 10 juni staat de feestelijke opening van Bibliotheek Steenwijk gepland. Het zal een dag met verschillende activiteiten worden, die georganiseerd wordt samen met diverse partnerorganisaties.