Bibliotheek Steenwijk schenkt koffie met een thema: Maak kennis met de ondersteunende mantelzorg van Saar aan Huis

Tijdens het koffie-uurtje in de bibliotheek in Steenwijk komt deze keer mantelzorg aan de orde.

Tijdens het koffie-uurtje in de bibliotheek in Steenwijk komt deze keer mantelzorg aan de orde. Foto: Aangeleverde foto

Iedere derde dinsdag van de maand geeft de Bibliotheek Steenwijk het wekelijkse koffie-uurtje een inhoudelijk thema mee. Op dinsdag 15 februari 2022 is dat het thema mantelzorg. Onder het genot van een kop koffie vertelt ‘Saar aan Huis’ meer over de ondersteunende mantelzorg die zij te bieden hebben. Wie Saar aan Huis wil leren kennen, is van 10.00 tot 11.30 uur welkom.

Tijdens de koffie staat Conny Rietema van ‘Saar aan Huis’ stil bij de ondersteunende mantelzorg die zij ouderen bieden, ook bij dementie. Zij legt uit dat zij die mantelzorg niet alleen thuis, maar ook in woonzorgcentra en verpleeghuizen verzorgen. Ook vertelt zij meer over hun bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid, het begeleiden van activiteiten en stimuleren van beweging. Over hoe zij mantelzorgers een stuk zorg van hun ouder, partner, kind of andere naaste uit handen nemen en zo overbelasting helpen voorkomen.

Schuif aan

Voor meer informatie over de ondersteunende mantelzorg van ‘Saar aan Huis’ of om gewoon gezellig samen een kop koffie te drinken kan u aanschuiven bij het koffie-uurtje in de Bibliotheek Steenwijk. Deelname is gratis en vooraf aanmelden niet nodig. Het spreekt voor zich dat tijdens het koffie-uurtje de geldende coronamaatregelen van kracht zijn. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda of neem contact op met de Bibliotheek Steenwijk, telefoon: 0521-513273, mail: steenwijk@bibliotheekkopvanoverijssel.nl.